Derinceliler Filistin İçin Tek Yürek

20 Ekim 2023 14:56
Gazze'de yaşanan insanlık dramında devlet terörü işleyen İsrail'i kınamak ve Filistin halkının yanında olduğunu göstermek isteyen Derinceliler, Kent Meydanı’nda buluştu

CUMA NAMAZI SONRASI

İsrail'in Gazze'ye yönelik alçakça saldırıları Türkiye’nin dört bir yanında protesto ediliyor. Derince Kent Meydanı’nda da İsrail’i kınayan ve Filistin’e destek veren bir program düzenlendi. Derince Belediyesi’nin Derince Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte düzenlediği program Cuma namazı sonrası Derince Kent Meydanı’nda gerçekleşti.  Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün başta olmak üzere siyasi parti başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ile vatandaşların katılımı ile düzenlenen programda ilk olarak Fatiha Suresi okundu, dualar edildi. 

AİLELER YOK EDİLİYOR

İmam-ı Azam Camii İmam Hatibi Zekeriya Altuntaş’ın sunumuyla gerçekleşen programda İstiklal Marşı okunurken, ardından Esentepe Camii İmam Hatibi Bilal Gül, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Derince Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına basın açıklamasını İlim Yayma Cemiyeti Derince Şubesi Başkanı Yasin Kayı yaptı. Kayı açıklamasında “Siyonist İsrail’in zalimliklerinin had safhaya ulaştığı günlerden geçiyoruz. İşgalci İsrail devleti Gazze Şeridi’ni bombalıyor. Aileler yok ediliyor. Türkiye’nin tüm illerinde insanlarımız Filistin halkına güç, kuvvet olmak, yanında olduğunu göstermek için günlerdir ayakta. Bizler de Derince’de İsrail’in katliamlarına dur demek için bir araya geldik” dedi.

YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN

İsrail’in 70 yıldır Filistin’de sivilleri acımasızca katlettiğini belirten Kayı, “Uzun yıllardır yapılan bu saldırılar sadece Gazze’ye ya da Filistin’e değil İslam coğrafyasına ve vicdan sahibi herkese yapılmaktadır. Buradan tüm İslam ülkelerinin liderlerine ve halklarına sesleniyoruz. Türkiye asırlar boyunca bölgedeki barışın ve istikrarın güvencesi olmuştur. Gelin Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Batı Şeria’ya, Gazze’ye ve Filistin’e musallat olmuş işgal çetelerine karşı birlikte mücadele edelim. İslam davasına, Kudüs davasına sahip çıkalım. Oradaki kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım” dedi. “Dünya beşten büyüktür ve bu zulüm düzeni artık değişmelidir” diyen Kayı basın açıklamasını “Kahrolsun işgalci İsrail, yaşasın özgür Filistin” diyerek bitirdi. Derince Kent Meydanı’nda düzenlenen program Vaiz İbrahim Atmaca’nın yaptırdığı duanın ardından sona erdi. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X