EYT’liye para yok demişti, 3 gün 3 gece festival yapmasını bildi

28 Ağustos 2023 11:39
EYT’lilere kıdem tazminatlarını ödemek için para bulamayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in 20 gün sonra 3 gün, 3 gece süren Pişmaniye Festivali’ni hiçbir sıkıntı yaşamadan düzenlemesi dikkat çekti.

EYT’LİLERİ SÜRÜNDÜRDÜ

CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT düzenlemesiyle emekli olan işçilere 10 milyon TL’lik ödeme için kaynak bulamadığını belirterek, 20 gün önce belediyeye ait çok değerli arazileri satışa çıkarmak istedi. AK Parti ve MHP’li üyelerin çoğunluğu oluşturduğu belediye meclisi ise bu satışın şaibeli olduğunu ileri sürerek satışa karşı çıktı. Belediyenin 10 milyon TL için arsa satmasının doğru olmayacağı belirtildi. Hürriyet bunun üzerine, belediyeye ait bilboardlara “EYT’lilerin tazminat ödemeleri için arsa satışı AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” yazan siyasi afişler astırarak, meclis üyelerini vatandaşa şikayet etti.

FESTİVALE KAYNAK VAR

Ancak Hürriyet’in 20 gün sonra 3 gün 3 gece süren Pişmaniye Festivali’ni sorun yaşamadan düzenlemesi, “EYT’lilere para yok, festivale var” dedirtti. Üstelik İzmit Belediyesi’nin pişmaniye festivalinde adeta yok yoktu. Ünlü sanatçılar, dans gösterileri, ödüller, şovlar festival kapsamında yer alırken, ciddi bir reklam kampanyası düzenlediği de belirtildi. EYT’lileri aylarca bekleten, ödeme yapmak için arazi satmak zorunda olduklarına İzmitlileri inandıran Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bu kapsamlı festival için nasıl kaynak bulduğu merak ediliyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X