İZMİTLİ'NİN PARASINI KİME PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ

08 Nisan 2023 14:47
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, bugün düzenlediği absın açıklamasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi.

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş bugün il binasında basın açıklaması düzenledi. Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda kent gündemine dair önemli konular ele alındı. İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında Fatma Başkan’a Denetim komisyonunda rastladıkları sorunları gündeme getireceklerini ve kendilerine 2 gün süre verip konuyu aydınlatmaları gerektiğini söylemişti. Açıklama gelmemesi durumunda Önce CHP İzmit İlçe Örgütü ile daha sonra da kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden tutuş bugün Başkan Hürriyet’i adeta soru yağmuruna tuttu. Belgeler ile açıklamalarda bulunan Tutuş’un ardından belgeler CHP İzmit’e gönderilecek.

“ESAS MESLEYİ GİZLEMEK İÇİN…

Tutuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Mecliste İzmit belediyesi balkanına bir iki konu söyledik. 2 gün mühlet verdik dedik ama hiçbir cevap alamadık. Bugün bu konular ile ilgili sizleri bilgilendireceğiz ve bugün yine başka bir iki konu ile ilgili soru soracağız. Birkaç gün bekleme süresi vereceğiz o da kendisi açıklarsa açıklar açıklamazsa biz açıklayacağız. Bizler 4 yıldır her denetim komisyonunda aynı şeylerle karşılaşmaktan sıkıldık. Kendisini çok uyardık, belediyenin bataklığa sürüklendiğini izah etik. İşin başka türlü anlatılabilir bir tarafı kalmadı. Biz kendisine İzmit Belediyesi’nin son dönemlerde çok tartışılan araç kiralamaları ile alakalı kendisine yetki de vermiş olmamıza rağmen birazdan açıklayacağım rakam ve ihalelerdeki sonuçları gizlemek adına afişleri neden astığını ve esas meseleyi gizlemek için yapılan bu işte afişlerin ardında ne olduğunu açıklayacağım.

 

İŞİN İÇ YÜZÜNÜ AÇIKALDI

İzmit Belediyesi İzmitli bir firmadan araç kiralama ihalesi yapması, İzmit’teki birçok projenin ihalesini doğrudan temin ya da davet usulü iş verdiği firmanın kıyaslaması var. Bu rakamlar ve faturalar aynı ay aynı araçlar için kesilmiş faturaladır. İzmitli firma İzmit belediyesi kiraladığı 29 artı bir otobüs için firmaya 250 tl ödüyor. 250 TL ödedikleri araca verdikleri para 2100 TL aşağıdaki araç 29 artı bir yukarıdaki araç 8 artı bir üç kat daha büyük olan araca 10 kat daha fazla açık ihale yapılmadan iş verilerek ödene para 10 kat yüksek. Damperli çelik asalı kamyonlar İzmitli açık hale yapılarak iş verilen firmaya günlük ödenen para 190 TL, diğer firmada 3400,3600 TL ödenen para. Fatma Hanım bu faturaları bize verin dediğimizde bize o zamanlar bunları vermeyip bizi izmit’in her tarafına billboardlara asıp, afişlerle perdelemeye çalıştığı işin iç yüzü tam da budur.

 

“İZMİTLİ’NİN PARASINI KİMELRE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ”

Fatma Hanım şunu söyleyebilir, biz o ihaleyi şu süreçte yapmıştık, arada fark olduğu için o şekilde olmuş diyebilir. Bu ihalelerin süresi bittiğinde İzmit Belediyesi’nin bu firmaya 10 kat fiyatla araç kiraladıklarını ve bu ihalelerde biz bu işleri ortaya çıkardıktan sonra 350 TL’ye düşmüş. 2022 de 2100 TL’ye kiraladığınız aracı ne oldu da biz gündeme getirince günlüğü 300 TL’ye düştü. Bu rakamlara bu iş oluyorsa sonradan neden düştü, yok bu rakamlar doğruysa milletin parasını 10 kat fazla yazarak kimlere peşkeş çektiniz. İzmit Belediyesi’nin bu firmalara borçlandırdılar. 6 aydır İzmit Belediyesi’nin tapulu arazilerini satıyorlar. Şimdi bu firmalar o ihalelere girip arazileri alıp İzmitlinin malını mülkünü aldığı 50 milyonluk 20 milyonluk arazileri alıp çekip gidiyorlar. Bizim her denetim döneminde kendisinin yeğenim diye kendisinin paylaşıp daha sonra ben tanımıyorum, daha sonra tanıyorum ama öz yeğenim değil deyip dedikleri ve girdikleri ihaleler de 10’u buldu. “

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X