KARTEPE KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

23 Haziran 2023 09:47
Kartepe Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili hazırlıklarını tamamladı. İlçe genelinde bayram süresince belediye ekipleri görev başında olacak ve Kartepelilerin rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri sağlanacak.

PIRIL PIRIL KARTEPE

Kartepe Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde ilçe genelinde hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ibadethaneler, park ve oyun alanlarındaki temizlik, aydınlatma, bakım ve onarım işlerini yaparak bayrama hazır hale getirdi. Çalışmalar kapsamında 20 tırpancı ve 8 peyzaj bahçıvanı olmak üzere toplamda 28 personelle 32 mahalle geneli, 170 park alanı, 212 cadde, 52 mezarlık alanı, 84 okul alanı, 99 cami bahçesi ve 45 Kur’an-ı Kerim Kursu’nda temizlik, bakım ve peyzaj düzenlemeleri tamamlandı. Ekipler cadde yıkamalarına bayram gününe kadar devam ederek Kartepe’yi  pırıl pırıl yapacaklar.

60 BİN ÇİÇEK DAĞITILACAK

Kabristanlıklardaki bakım ve temizlik çalışmalarını da tamamlayan Kartepe Belediyesi ekipleri Arefe Günü de, tüm mezarlıklarda aile kabristanlarını ziyarete gelecek olan Kartepelilere 60 bin çiçek dağıtacak.

ÇOCUKLARA BAYRAM NEŞESİ KARTEPE’DE

Kurban Bayramı süresince 32 mahallede çocuklara özel etkinlikler düzenlenecek. Mahallelerin meydanlarında yapılacak olan etkinliklerde gösterilerin yanı sıra çocuklara çeşitli hediyeler verilecek. Çocuklar Kartepe’de bayramın neşesini doyasıya yaşayacak.

FEN İŞLERİ GÖREV BAŞINDA

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bayram öncesi 19 kamyon 11 iş makinası 40 personel ile Arife gününe kader moloz ve iri hacimli atıkları toplayacak. Kurban Bayramı’nın birinci günü saat 14.00 itibariyle kurbanlık hayvan atıklarını toplayıp bertaraf ederek, çevre sağlığı ve temizliğini sağlayacaklar. Ekipler bayram süresince de hizmet vermeye devam edecek.

ARİFE GÜNÜ KURULAN PAZARLAR

Kurban Bayramı münasebetiyle Suadiye Kapalı Pazarı, Ertuğrulgazi Mahallesi (Uzunçiftlik Hürriyet Pazarı), Eşme Pazarı, Atakent Mahallesi (Uzunçiftlik Bahçelievler Pazarı), Sarımeşe Pazarı, Kartepe Kent Çarşısı (Salı Pazarı), Emekevler Mahallesi (Uzunçiftlik Konak Pazarı) ve Derbent Pazarı arife günü hizmet verecek.

KURBAN YAKALAMA TİMİ

Kartepe Belediyesi bünyesinde kaçan kurbanları yakalamak için kurulan 'Kurban Yakalama Timi ihbarlarla hizmet verecek. Tim içerisinde yer alan ekip üyeleri eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladı. Bir veteriner ile 8 personelin yer aldığı 9 kişilik tim Kurban Bayramı süresince ücretsiz hizmet verecek. Kartepeliler her türlü istek, talep ve bildirimleri için 4443373 ile 0 262 316 68 00 nolu telefon numarasını arayabilirler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X