Kocaeli Bilnet Ortaokulu, Kocaeli Üniversitesi’nde

27 Aralık 2023 11:54
Kocaeli Bilnet Okulları, öğrencilerine yeni beceriler kazandırmak için okul içi ve okul dışı etkinlikler yürütmeye devam ediyor. Kocaeli Bilnet Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi’ne Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarlarını ziyaret etti

Kocaeli Bilnet Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nde Fen ve Mühendislik Uygulamaları kapsamında katılım sağladı. 7. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilmiş olan gezide öğrenciler Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarlarını ziyaret etti.

“IŞIĞIN MADDEYLE KARŞILAŞMASI” DENEYİ

Öğrenciler laboratuvarda kullanılan malzemeler ve Fizik alanında yapılan araştırmalar hakkında alanında uzman eğitmenler tarafından bilgilendirildi. Işığın varlığı ve günlük hayata etkisi ile ilgili bilgi paylaşımları yapıldıktan sonra “Işığın Maddeyle Karşılaşması” deneyini gerçekleştirdiler. Öğrenciler, laboratuvar malzemeleri ve laboratuvar güvenliği hakkında bilgilendirildikten sonra “Asit- Baz İndikatörü” deneyini gerçekleştirdi.

KANSER HASTALIĞI ÜZERİNE ÇALIŞMA

Öğrenciler, bu laboratuvarda moleküler fizyoloji, biyokimya, epigenetik ve filogenetik çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca Yüksek Lisans öğrencilerinin mikroorganizmalar ve kanser hastalığı üzerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sahibi olarak, yapılan çalışmaları gözlemleme fırsatı buldular. Öğrenciler bilimin her alanında hayatımıza etki edecek çalışmalar hakkında hem bilgi sahibi oldu hem de gözlem yaparak deneyimledi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X