KOCAELİ’DE 17. SEVGİDE BULUŞALIM ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

08 Ağustos 2023 10:17
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl Muharrem ayı içinde düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliğini bu yıl 17.kez gerçekleştirecek.

Seka Park Uçurtma Tepesi önündeki Sevgide Buluşalım Etkinliği, 11 Ağustos Cumartesi günü 20.30’da yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Sevgide Buluşalım etkinliğinin tanıtımı için basın toplantısı düzenledi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Sevgide Buluşalım etkinliğinin tanıtımı için Maide Kafe’de basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal ile Alevi dernek ve vakıflarının başkanları ile muhtarlar katıldı.

“GELİN CANLAR BİR OLALIM”

Toplantıda il sözü alan Gündoğdu;” Her yıl cem vakfı ve ilimizde bulunan ilgili dernekler ile ortaklaşa düzenlediğimiz etiklikle alevi kardeşlerimizle bağımızı pekiştirmektir. Alevi ve Sünni’si ile vatandaşların birbirine olan gönül bağını bütün dünyaya duyuruyoruz. Muharrem ayı İslam dünyası için büyük önem taşır. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun Kerbela olayı bir iz bir uyarıdır. Muharrem ayında yaşattığımız aşure geleneğimiz alevi Sünni kardeşliğinin bir göstergesidir. Bu amaçla devam eden sevgide buluşalım etkinlikleri kentimize büyük bir değer katmıştır. Bizi bölmek yurdumuzu işgal etmek isteyenlere adeta dur diyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin bu yıl 17. Gerçekleştireceği sevgide buluşalım etkinliği bu yüzden çok önemlidir. Sünni ve alevi kardeşlerimizi fitneye geçit vermeden bir olmaya davet ediyoruz. Gelin canlar bir olalım diyoruz. Bizler Anadolu’da tüm renklerimiz ile birlikte yaşamlı ve bunu öğrenmeliyiz. Çünkü hepimiz birlikte Türkiye’yiz “

“HER MÜSLÜMANIN BU YASI TUTMASI GEREKİYOR”

Ardından konuşan Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ekber İncesu “Bizim için can yakıcı en acı facia Kerbela vakası ayıdır bu ay. Biz aleviler 12 gün boyunca Cem Evinde oruç tutarız. Bizim hassasiyetlerimiz içinde 12 gün boyunca ağaç kesmeyiz kan dökmeyiz. Kerbela vakası can alıcı bizim için çok ağar bir vaka. Bizler Cem Evlerimizle ibadetimizi yaparız. Türkiye genelinde bu etkinliğin yapılmasını diliyoruz. Kerbela sadece alevi toplumuna özel değil her Müslümanın bu yası tutması gerekiyor. Hz. Peygamberin Kerbela’da katledildiği aydır. Kocaeli’de 17. Düzenlediğimiz bu etkinlik bizim için çok anlamlı. Bu konuda emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza , genel sekreterimize, emeği geçen herekse sonsuz teşekkür ediyoruz”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X