Körfez Belediyesi Çocuk Meclisi’nden Filistin’li çocuklara destek

06 Aralık 2023 13:58
Körfez Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya; öğrenciler, öğretmenler ve veliler katılım sağladı.

İki oturum şeklinde düzenlenen meclis toplantısının ilk oturumunda, Dijital Medya Uzmanı Safa Aslan tarafından Çocuk Meclisi üyelerine “Dijital Dünya’ya Bakış ” konulu seminer verildi. Toplantının ikinci oturumunda ise Çocuk Meclisi Başkanı Burak Çelik ve üyeler tarafından yapılması planlanan çalışmalar oylama yapılarak meclisten geçirildi.

İNSAN HAKLARI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
İstek, görüş ve önerilerin konuşulduğu meclis toplantısının ardından, Çocuk Meclisi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle basın açıklaması düzenlendi. Üyeler adına basın açıklamasını Meclis Başkanı Burak Çelik gerçekleştirdi. Çelik açıklamasında; “İnsan hakları tüm insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin insan onuruna yakışır muamele edilmesi fikrini ifade etmektedir. Yaşama hakkı; din ve inanç özgürlüğünden, onurlu çalışma haklarına, sağlıklı bir çevre yaşamına kadar çok geniş haklar kategorisini ihtiva eder.  Evrensel haklardır.

HER ÇOÇUK DOĞUŞTAN HAKLARA SAHİPTİR
Her çocuk doğuştan bazı haklara sahiptir. Bu hakların başında yaşam hakkı gelmekle beraber, sağlık, barınma, eğitim, cinsel ya da psikolojik sömürüye karşı koruma gibi haklara sahip olan çocuklar, yetişkinlerin yaratmış olduğu dünya düzeninde savunmasızdır. Bu nedenle çocuklara bazı hakların verilmesi ve haklarının korunması tüm çocuklar için çok önemlidir.

KATLİAMI KINIYORUZ
Bugün dünyamızda halen devam etmekte olan, şahitlik ettiğimiz İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu zulümden bahsetmek istiyorum. İsrail’in Gazze’de son üç hafta içerisinde öldürdüğü çocuk sayısı 2019’dan bu yana dünyadaki çatışma bölgelerinde öldürülen çocuk sayısını aşmış bulunmaktadır. Bizler Körfez Belediyesi Çocuk Meclisi olarak Filistin’de yapılan katliamı kınıyoruz.  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve 20 Kasım Çocuk Hakları Günü vesilesiyle, her türlü önyargının, ayrımcılığın ve şiddetin son bulduğu, her bir çocuğun ve insanın eşit haklar temelinde haklarından yararlandığı bir dünya istiyoruz” açıklamalarında bulundu.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X