MECLİS BİTTİ TARTIŞMA BİTMEDİ!

04 Temmuz 2023 16:39
İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Gergin geçen mecliste tartışmanın uzamaması için Sarıca oturumu kapattı fakat tartışma meclis sonrası da devam etti.

İzmit Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Maraş’ta olması nedeni ile meclis toplantısına İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca Başkanlık etti. 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gerçekleşen mecliste karşılıklı gerginlik tırmanınca Sarıca oturumu kapatmak istedi. Fakat tartışma meclis sonrası da devam etti.

Muharrem Tutuş; “Bir iş bir eser bir hizmet hiç konuşamadık 5 yıldır. Siz de sıkıldınız. Biz de sıkıldık. Vatandaşlarımız bile artık sıkıldı. Burada faaliyet raporunda bile şunu yapacağız gibi sunumlar oluyor. Milletin kafasını bulandıracak şekilde kimin ne söylediği belli olmayan bir şekilde anlatıp hadi oldu bitti kapatıyoruz demekle olmaz.
“İNSANLARIN ŞİKAYETLERİNE KULAK TIKIYORSUNUZ”
Göreve geliyorsunuz bir tarafta 5 yılda borcunuz 600 milyon 700 milyon artmış. Ortada bir şey yok. Aynı zamanda da 2 ay içerinde de 75 milyonluk yer satıyorsunuz. Her şeyi satmayı kafaya koyuyorsunuz. Yazı burada çok net. Halk ekmek tesisi bir arkadaş araç için satılıyor diyor buraya yazmıyor. Gölkay’da hava kararınca bir ışık yok ve otlar insan boyu. Çevre düzenlemesinde 6 milyon TL’ye aynı kişiye verilmiş. İşi daha yeni bitti. Lambalar yanmıyor. Etrafta oturulmuyor şekilde. Şu anda bir kişi bile oturamıyor. İnsanlar şikâyet ediyor. İnsanların şikâyetlerine kulak tıkıyorsunuz.
“SİZE KAPAK OLSUN”
Ünal Özmural; “Son gelen ankette ilk 10’dayız. Size kapak olsun. Fotokopi makinesi kağıdı diyorlar ya sürekli. İşin özü şu. Bu belediyeye geldiğimizde bütün makinalar kiralıktı. Bugün ki parayla 84 bin dolara makine aldık. Şu anki fiyat 120 bin dolar. 3 yıl boyunca bakım parası vermedik. Yıllarca kendi yandaşlarına tıkır tıkır çektirirken sesleri çıkmıyorken şimdi neden bu işlere girdiler. 10 senedir aynı kişiye gidiyor Büyükşehirde. İlk önce kendinize bacaksınız. Her şeyi satıyorsunuz ya. Tek tek sayayım. 75 milyona kim satmış. Dilovası belediyesi satmış. Siz Türkiye’yi sattınız. Niye aynı adama 10 yıldır verildiğini sormuyorsunuz?”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X