SAADET CHP İLE DALGA GEÇMEYE BAŞLADI!

16 Mayıs 2023 13:48
14 Mayıs seçimlerinde hedefledikleri başarıya ulaşamayarak dile düşen CHP Yaptığı ittifak ile meclisteki koltuk sayısını da komik rakamlara düşürdü.

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU’NA FARK ATTI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri geride kaldı. Türkiye'de 60 milyon sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.8 oranında oy alırken; Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.3’te kaldı.

CHP LİSTELERİNDEN MECLİSE GİRDİLER

Sonuçların ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşan Muhalefette ise çatlaklar başladı. İYİ Partiden eleştiriler peş peşe gelirken İttifak ortaklarından, Saadet Partisi (10 milletvekili), DEVA Partisi (14 milletvekili), Gelecek Partisi (10 milletvekili), TDP (1 milletvekili) ve Demokrat Parti (3 milletvekili) temsiliyet karşılıkları olmamasına rağmen CHP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girerken CHP milletvekili sayısını komik rakamlara düşürdü.

TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI GELDİ

Saadet Partisi, GİK Üyesi Ümit Çebi, konuya dair yaptığı teşekkür paylaşımında ;” "Saadet Partimizin bilge genel başkanı; Temel Karamollaoğlu'na gönülden teşekkür ediyorum. Milli Görüş tarihinin en zor zamanında aldığı bu stratejik karar ile, %1 oyu görünmesine rağmen, Saadet Partimizin Meclis'te 10 vekille temsiline vesile olmuştur. Zaman bizden yanadır inşallah." İfadelerine yer verdi.

SAADET CHP İLE DALGA GEÇMEYE BAŞLADI

Çebi’nin teşekkür paylaşımına karşı AK Parti’nin Kocaeli’deki kurucu üyelerinden İzmit İlçe eski yöneticisi Kadir Cansever “Saadet CHP ile dalda geçmeye başladı.” Yorumunda bulundu. Cansever;” Saadet CHP ile dalda geçmeye başladı.

Chp'li saf dostlarım sizin oylarınız ile

Demokrat parti 3,

Deva Partisi 14,

Gelecek Partisi 11,

Saadet Partisi 10 vekil çıkarıyor.

Kılıçdaroğlu sizi güzel kazıkladı meclisi de kaybettiniz”

 

 

 

 

 

 

.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X