SARBAŞ'IN BORCU 30 MİLYON TL OLDU!

03 Ekim 2023 17:27
İzmit Belediye meclisinde AK Parti İzmit Belediye meclis üyesi Hayrettin ÜnlüSarbaş’ın 30 milyon TL borcu olduğunu söyleyrek ". 11 milyon para aktarımı yapılmak isteniyor ne yatırım yapılacak? Şu an şirketin 30 milyon borcu var. “ dedi."

İzmit Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in katılmadığı meclise Çetin Sarıca başkanlık etti. Mecliste 21 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.  

“NE YATIRIM YAPILACAK?”

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü “Gündemin 11 maddesi belediyeden SARBAŞ’a 11 milyon sermaye aktarılması. Daha dün EYT’liler için para çekilmesi için konuşulurken bugün 11 milyon SARBAŞ’a aktarıyoruz. SARBAŞ ile neden sermaye akışı isteniyor bilgi verin dendi ama gelemdi. SARBAŞ’ın şirketi başkanı kim sanırım sizsiniz. Eğer komisyona bilgi verilmeyecekse bu bilgiyi meclis üyesi arkadaşlarımıza ve halka bilgi verin. Daha önce bu meclisten SARBAŞ’a sermaye artışı yapıldı. Petrol ofisi kuracağım dedi. SARBAŞ daha sonra sattı ve sermaye meclis kararıyla belediyeye iade edildi sermayeye azalması yapıldı. 11 milyon para aktarımı yapılmak isteniyor ne yatırım yapılacak? Şu an şirketin 30 milyon borcu var. “ dedi.

“SİZDEN SONRA HER YIL ZARAR ETMİŞ”

Muharrem Tutuş, “Bilançonun ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar bile yorum yapıyor. Hayrettin bey total borçtan bahsediyor. Necati abi “Kapanmamış hesaplar olabilir” diyor. Varsayalım daha az 20 milyon diyelim ben o mizana baktığımda şok oldum. 3 yıldır her gün para basıyoruz, günlük ciro şu kadar oldu diyordunuz uçan kuşa borç var siz ne yapıyorsunuz Allah aşkına ya?  2019 yılına kadar kar gösteren şirket her yıl zarar yazmış sizden sonra Kocaeli’yle 4 yıl boyunca yapılan ciroları anlattı belediye başkanı. Bugün de Tuncay beyin oradan 2 TL’den çay satılarak para mı kazanılır demesi siyaset örneği. 2 TL’ye çay satabilirsin ama ben para kazanıyorum deme şirket rezil durumda apaçık ortada.”

Ünlü “Kafelerin bütün malını mülkünü belediye almış, işletmesini beceremiyorsunuz, çalışanalrı borçlandırmışsınız bu şirkette alacağı olan insanlar var”

Çetin Sarıca “Kimmiş o insanlar”

Ünlü “İnceleyin incelerseniz görürsünüz, bize bilgi verilmedi son mecliste mizan geldi biz şok olduk. Sigortalı gösterdiğiniz insanların sigortalarını ödüyor musunuz hayır”

“PARA KAZANIYORUZ DİYEREK PİAR YAPIYORSUNUZ”

Tutuş “ Çetin bey ‘Biz bu şirketten kar etmiyoruz burası sosyal tesis 2TL’ye çay satıyoruz dolayısıyla zarar ediyor’ derseniz sorun yok ama hem 2-3 TL’ye çay satıyoruz diye piar yapıp biz buradan para kazanıyoruz deyince bunları konuşma gerekliliği duyuyoruz.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X