“SORUN KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANAMAYACAK BİR ADAY OLMASI DEĞİL…”

04 Mart 2023 10:07
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6’lı masanın Kılıçdaroğlu adaylığı üzerinde durmasının ardından masadan ayrılmıştı. Tepkilerin peş peşe geldiği olay sonrası CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül Kılıçdaroğlu’nun kazanacak aday olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı masanın 6 saat süren ve ilk defa cumhurbaşkanı adayı üzerinde tartıştığı toplantı sonrası çok konuşulacak bir hamle yaptı. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerinde durulmasına karşılık Genel İdare Kurulu’yla düzenlediği toplantı sonrası masadan ayrıldıklarını resmen açıkladı. Aynı zamanda giderken CHP kanadında büyük tepkiye yol açacak bir açıklamada bulunan Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yaptı. Yapacakları açıklama dört gözle beklenen iki belediye başkanı Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’a tam destek verdiklerini açıkladı. Kocaeli'de de siyaseti hareketlendiren bu hamle  Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti'ye karşı cephe oluşturdu. CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül bir paylaşım yaparak sorunun Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacak bir aday olması değil İyi Parti üst yönetiminin ideolojik saplantıları olduğunu söyledi. 

“SORUN KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANAMAYACAK OLMASI DEĞİL…”

Yurdagül; “KILIÇDAROĞLU, KAZANACAK ADAYDIR!Iyi Parti dışında bile Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 42-45 bandındadır.Evet, ölçümlemelerde Kılıçdaroğlu'nun adaylığında İyi Parti, yüzde iki fire vermektedir. Elbette bunun nedenide parti yönetiminin dünden bugüne izlediği itibarsizlaştırıcı propagandadır.Eğer İyi Parti, Kılıçdaroğlu'nun arkasında dursa idi ilk turda en az yüzde 55 oyla cumhurbaşkanı seçilebilirdi.Anlaşılacağı üzere sorun Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacak bir aday olması değil, İyi Parti üst yönetiminin ideolojik saplantılarıdır!”

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X