BAŞKAN HÜRRİYET DEPREM İÇİN ÖNLEM ALIYOR! VAR GÜCÜYLE KENTSEL DÖNÜŞÜME DİRENMİŞTİ

24 Şubat 2023 10:02
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Milletvekilliği ve Belediye Başkanı adaylığı döneminde var gücü ile kentsel dönüşüme direnmiş, yapılan yürüyüşlerde boy göstermişti. Yaşadığımız acı depremin ardından ise Başkan Hürriyet, deprem ile ilgili önlem almaya karar verdiklerini duyurdu.

99 DEPREMİNİN MERKEZ ÜSSÜ KOCAELİ MASAYA YATIRILDI

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem sonrası deprem ülkesi olduğumuz bir kez daha gözler önüne serilmiş ve acı bilanço, anında alınmayan önemlerin öldürücü sonuçlar doğurabileceğini göstermişti. 11 ilde yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından ise gözler büyük Marmara depremine çevrildi. İstanbul’dan sonra 99 depreminin merkez üssü olan ve 17 bin insanın hayatını kaybettiği Kocaeli için alınması gereken önlemler de masaya yatırılmaya başlandı.

BAŞKAN HÜRRİYET’İN KENTSEL DÖNÜŞÜM DİRENİŞİ!

Kontların %51’inin 99 depremi öncesi inşa edildiği öne sürülen Kocaeli’de ise zamanında kentsel dönüşüm için pek çok direniş yapılmış ve muhalefet kanadından adına ‘Rant’ denilerek engellenmeye çalışılmıştı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’te o direnişlerde en ön saflarda yerini almış ve “Hiçbirinizi bu rantiyecilere, hukuksuz yönetime ezdirmeyeceğim” naraları atmıştı.

“O ELLERİ KIRMASINI BİLİRİZ”

2018 yılında Gebze’de yapılacak olan kentsel dönüşüm için Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri'nde evleri bulunan yaklaşık 3 bin kişi bölgelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşüm için yürümüş ve o dönem Milletvekilliği yapan Fatma Kapla Hürriyet’te vatandaşlar ile yürüyerek destek vermişti. Başkan Hürriyet burada yaptığı konuşmada;” Kim bu milletin hakkına hukukuna el uzatırsa o elleri kırmasını biliriz. Bu rantiyecilere sizi ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

“RANTSAL DÖNÜŞÜME ÇEVİRMEDEN”

Yine 2019 yılında İzmit Belediye Başkan adayı olarak katıldığı Cedit Mahallesi Programında konuşan Başkan Hürriyet Cedit halkının sorununu sorunu olarak göreceğini söylemiş ve ‘rant’ iddialarına devam ederek;” Size söz veriyorum, Cedit halkının sorununu sorunum bileceğim ve insanları yerinden yurdundan etmeden, büyük borç yükleri altına sokmadan, yerinde dönüşümü sağlayarak ve kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden, birilerine buraları peşkeş çekmeden, sadece halkı düşünerek hareket edeceğiz. Cedit Mahallesinin problemini sizinle birlikte, ortak akılla, birlikte düşünerek, akılcı çözümlerle çözmek benim boynumun borcu olsun” ifadelerine yer vermişti.

BAŞKAN HÜRRİYET VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ARŞİVİ

Deprem bölgesi kuşağında yer alan Türkiye için her geçen gün önem arz eden Kentsel dönüşüm Vatandaşların daha sağlam konutlarda yaşamını devam ettirmesine imkân tanıyarak özellikle deprem bölgesinde yer alan kritik şehirlerinden başlamak üzere pek çok bölgede ve büyükşehirde depreme dayanıksız binaların yıkılıp yerine depreme daha dayanıklı binaların inşa etme sürecidir. Fakat muhalefet tarafından pek çok kez sekteye uğratılan kentsel dönüşüm çalışmalarında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de hala sosyal medya hesaplarında yer alan arşivinde bir kez daha ortaya çıkan tabloyla alınmak istenen önlemlere verdiği tepkiler göz önüne çıktı. Milletvekilliği döneminde TBMM’de belediye başkan adaylığı döneminde sahada ve sosyal medya platformlarında sıkça konuyu gündeme getiren ve ısrarla rant iddiasında bulunan Başkan Hürriyet şimdilerde ise deprem için alınacak olan önlemler için kollarını sıvadı.

DEPREM İÇİN TOPLANDILAR

6 Şubat günü Türkiye olarak yaşadığımız felaket sonrası ise İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, deprem sürecinin öncesi ve sonrasında nelerin yapılabileceğiyle ilgili adımlar atmak adına Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı meslek odalarının başkanları ve Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ile bir araya geldi. Toplantının neticesini önümüzdeki günlerde paylaşacak olan İzmit Belediyesi, muhtemel İstanbul depreminde bu bölgede yaşanabileceklerle ilgili harekete geçtiklerini duyurdu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X