VEDAT KÜÇÜK O İDDİLARI YALANDI! “BEN SENDİKAYA SİYASET SOKMAM”

29 Nisan 2023 14:29
İzmit Belediyesi'nde yetkili sendika olan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, dün gerçekleşen Millet ittifakı mitingine işçilerin gitmesi yönünde baskı yaptığı iddialarını yalanladı.

Dün, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş’ın katılımı ile Kocaeli Kongre Merkezi Miting ve Etkinlik Alanına gelerek seçmenleriyle bir araya geldi.  Alanın yeterli kalabalığa ulaşmadığı miting öncesi tehlikeyi farkına varan İzmit Belediyesi’nin çareyi işçilere mobing yapmakta bulduğu iddia edilmişti.  Hatta İzmit Belediyesi'nde yetkili sendika olan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük tarafından aranan işçilerin zorla mitinge katılmaları yönünde uyarı yapıldığı ve katılmayan işçilerin ise yevmiyelerinin kesilmesi ile tehdit edildiği gazetemizin ihbar hatta ulaşan işçiler tarafından dile getirilmişti. Sendikaya siyaset sokmadığını ifade eden Küçük iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyleyerek işçiler ile yüzleşebileceğini dile getirirken “Bunu söyleyenlerin kim olduğunu bilmiyorum ama ben sendikaya siyaset sokmadım, kesinlikle bu bir iftiradır ve bunu kabul etmiyorum” dedi.

KÖROĞLUNU SİYASİ PAYLAŞIM YAPTIĞI GEREKÇESİ İLE GÖREVDEN ALMIŞTI

Daha önce de AK Partili başkanları ziyaret ettiği gerekçesi ile Vedat Küçük ile ters düşen Genel İş Sendikası temsilcisi olan Muharrem Köroğlu’nun görevden alındığı iddia edilmiş fakat Küçük bununla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

https://www.yenikocaeli.com/haber/guncel/vedat-kucuk-tutus-ve-guneyi-ziyaret-eden-temcilsini-once-tehdit-etti-sonra-gorevden-aldi/165393.html

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X