Gürsel’den göndermeli paylaşım. “Yapraklar bizi alkışlayacak” gibi tuhaf bir açıklama ile işten kaçmak yerine…

19 Eylül 2023 09:46
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı İbrahim Gürsel, İzmit Körfezi’nde yapılan temizlik çalışmasının sonuçlarını gösteren fotoğraflar paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı İbrahim Gürsel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen "İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti Projesi" hakkında gelinen nokta hakkında bilgilendirmede bulundu.Gürsel yaptığı paylaşımında “Bu çalışma başlamamış olsa ileride İzmit Körfez’i de Haliç’in 90’lı yılların başındaki o içler acısı haline dönebilirdi.”ifadelerine yer verdi.

“ÇAMURLU DENİZ SUYU MİKTARI 300 BİN TONA ULAŞTI”

Gürsel paylaşımın devamında ;”İzmit Körfezi’nde yapılan temizlik çalışmasının sonuçlarını paylaştığım fotoğrafta görebilirsiniz. Sağda şuan deniz dibinden çekilen katran karası, çamurlaşmış sudan bir numune var.Dev filtrelerden geçtikten sonra içindeki çamur ve kimyasal atıklar tutularak, soldaki berrak su denize bırakılıyor.16 Eylül Dünya Temizlik Günü itibarıyla filtreden geçen çamurlu deniz suyu miktarı 300 bin tona ulaştı.Bu çalışmaya, İstanbul’da bir dönem kokudan yanına yaklaşılamayan Haliç’in kurtarılması için yapılan çalışmanın benzeri denebilir.

 

“HALİÇ’İN İÇLER ACISI HALİNE DÖNEBİLİRDİ”

İki yıl önce müsilaj sorunu bize gösterdi ki, bu çalışma başlamamış olsa ileride İzmit Körfez’i de Haliç’in 90’lı yılların başındaki o içler acısı haline dönebilirdi. “Yapraklar bizi alkışlayacak” gibi tuhaf bir açıklama ile işten kaçmak yerine, çocuklarımıza daha temiz bir çevre bırakmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte devam eden bu projenin İzmit Körfezi için hayati öneme sahip olduğunu unutmamak gerekir.

 

 “İSTANBUL’DA DA BENZER ÇALIŞMALARIN YAPILMASI ŞART”

Kalıcı bir başarı için İstanbul’da da benzer çalışmaların yapılması ve yerel yönetim tarafından arıtma tesisleriyle ilgili yatırımların hız kesmeden devam etmesi şart olsa da, son 4 yıldaki anlayışın bu hassasiyeti taşımadığını üzülerek takip ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın ifade ettiği gibi içinde her türlü deniz canlısının yaşadığı, etrafındaki insanların rahatça suya girilebildiği bir denizi çocuklarımıza miras bırakmak hepimizin görevi olmalıdır. Kocaeli, bu konuda üzerine düşeni yapmaya devam ediyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X