YILDIZLI, MECLÄ°S KÃœRSÃœSÃœNDEN SORDU; SOKAKTA EMEKLÄ°YE NE CEVAP VERECEKSÄ°NÄ°Z ?

15 Temmuz 2023 08:51
28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında söz alarak meclis kürsüsünden iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.
Emeklilere verilen yüzde 25 zammın artırılması için verilen önergeye karşı çıkan Cumhur İttifakı milletvekillerine; yarın görev yaptığınız kentlerinize döndüğünüzde emekli vatandaşlarımızın yüzüne nasıl bakacaksınız diyen Yıldızlı, AKP milletvekilllerinin aldıkları bu kararın arkasında durarak emekli vatandaşlarımızın karşısına geçip "evet biz size yalnızca yüzde 25 zammı layık gördük, hatta 7500 TL emekli maaş alıyorsanız ona zam bile vermedik" demelerini istedi. 
 
Konuşmasının devamında bu yasanın öncelikle Cumhurbaşknına 3 katı borçlanma yetkisi ve vatandaşa 2 misli MTV ödemesi için hazırlandığını ifade eden Yıldızlı, daha sonra Kocaeli'nin Türkiye ekonomisine yapmış olduğu katkılardan bahsetti. 
 
Ülke ekonomisine bu denli katkı sağlayan Kocaeli'nin ek bütçeden yine hak ettiği payı alamadığını ifade eden Yıldızlı, Kandıra'da selden zarar gören vatandaşların kayıplarının telafisi için ek bütçede yer ayrılması gerektiğini vurguladı. 
 
Cedit Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 2500 TL kira desteği alan vatandaşların, yüksek enflasyon ve artan kira maliyetleri nedeniyle ödeme yapmakta zorlandıklarını belirten Yıldızlı, ek bütçede Cumhurbaşkanına verilen pay kadar vatandaşa pay verilmediğinin altını çizdi.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X