CHP GENEL BAŞKANA ADAYI ÖZEL “BEN BU TAKIMI ŞAMPİYON YAPARIM”

30 Eylül 2023 14:42
CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP Kocaeli İl Kongresinde yaptığı konuşmada “Ben bu takımı şampiyon yaparım. Bizim inandığımız süreç bizi sorumluluk alma noktasına getirdi. “ dedi.

 

CHP Kocaeli İl Kongresi bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. İki adaylı gerçekleşen kongrede mevcut başkan Bülent Sarı ve Uğraş Çiftçi başkanlık için yarışacak. 642 delegenin oy kullanma hakkı bulunurken 30 yönetim kurulu üyesi ve 28 kurultay delegesi de belirlenecek.

GENİŞ KATILIM

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Suat Özçağdaş, Murat Emir, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko, Nail Çiler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Başkan Adayları İlhan Cihaner, Örsan Öymen, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, TBMM eski başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli eski Milletvekilleri Hurşit Güneş, Hikmet Erenkaya, Mehmet Hilal Kaplan, CHP ilçe başkanları, Lastik-İş Genel Başkanı Aladdin Sarı, CHP Kocaeli eski İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

“KOCAELİ KOŞARAK GELDİĞİM BİR YER”

Kongrede söz alan CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel şu ifadelere yer verdi “Kocaeli benim her seçim dönemi davet edildiğimde koşarak geldiğim, toplantılarında diri ve maalesef hep hak ettiği alamadığını düşündüğümüz örgütümüzün olduğu çok önemli bir yer. Bugün burada olmak benim için çok önemli. Uzun yıllar sonra bir kez daha bütün dünyaya parlamentoda grubu olan partiler içinde genel başkanına rakip çıkabilen tek örnek parti olmaktan dolayı buna olanak tanıyan, en yeni üyemizden en yetkin üyemize hepsi birbirinden yetkin adayları can kulağı ile dinleyen sizlere böyle bir yarışta en demokratik şekilde yarışılmasına ilişkin irade koyan sizlere, Bu seçimde gösterdiği emekleri için Gene Başkanımıza da saygılarımızı sunuyoruz.

“BABA EVİNİN KAPISI ATATÜRK’E KAYITLIDIR”

 Elbette eleştirilerimi dile getireceğiz ama kimse bir üslupsuzlukla, hırçınlıkla yakarak yıkarak ya da sonra ayrılarak ilerlenecek bir süreçle bir şey olacağını kimse beklemesin. Burası baba evidir burada tartışma olur ama yakıp yıkmak olmaz. Baba evinin tapusu en Kemal beye kayıtlı en de özgür Özel’e ne İnönü’ye baba evinin kapısı bir kişiye kayıtlıdır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

“BU SEÇİMDE BU DENGEYİ DEĞİŞTİREMEDİK”

Verdiğim emeğin, gösterdiğimiz mücadelenin yetmediği bir süreçte bu önemli seçime, inandığım, inandırdığım seçime kaybında toplu iğne başı kadar kusurum varsa özür diliyorum. Bazen de ediğimizde haklı çıktık, bazen endişelerimiz yersiz çıktı ama 28 Mayıs’tan itibaren gördüğüme ve ona nasıl tepki vermememiz gerektiğine yönelik bir ayrım, farklılık ve farklı düşünüldüğünü örgütümüzle paylaşmamız icap etti. 52-48 referandumunda sonucudur. Bu seçimde bu dengeyi yine değiştiremedik. Siyaset yapma biçiminin değişmesi gerektiği, partinin kadrolarının yenilenmesi gençleşmesi atananların değil seçilmişlerin söz sahibi olması ve CHP örgütünün özneleşmesi rakiplerimize benzeyerek siyaset üretme anlayışının sonuç vermediğini gördük.

“ENİNE KESEN SİYASETE İHTİYAÇ VAR”

Biz başarsaydık da karşımızda yüzde elli bir kesim olacaktı ama o dikine eksen siyasete itiraz edip enine kesen bir siyasete ihtiyaç var. Dünyaya baktığımızda dünyada sol siyaset nasıl başarılı olmuş, nasıl büyümüşeler ne zaman sol kaybetmiş bunu izlediğimizde karşımıza kendi siyasetini yapan yani üzülerek eleştireceğim ki ben bunun yanında durmalıyım bunun karşısına geçersem kızlaralar diyerek yer yön tayin etmek yerine seni var eden değerlere göre belirleyip nedir bu yani altı ok siyaseti Cumhuriyet partisini var edenler.

“BEN BU TAKIMI ŞAMPİYON YAPARIM”

Değişimin önünün açılması için önce konuştum baktım ki hiçbir şey olmamış gibi davranmak isteyen bir grup partinin genel siyasetine etki ediyor orada ayrıldık. Tek başıma değildim, iki parça var bir tarafta genel merkezciler diğer tarafta yine genel merkezciler var. Bu partinin bir evladı olarak derseniz ki özgür orta saha orta saha, kale kale, sen çok oynadın top topla derseniz de ona da razıyım ama sana ihtiyaç var geç takımın başına derseniz ona da varım ben bu takımı şampiyon yaparım. Bizim inandığımız süreç bizi sorumluluk alma noktasına getirdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X