Kampüsteki köpekler toplanıyor!

14 Haziran 2023 16:09
Kocaeli Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre Umuttepe kampüsü içerisinde bulunan köpekler toplanacak.

Kocaeli Üniversitesi, Umuttepe kampüsü içerisinde bulunan çok sayıda (küpeli, küpesiz) köpeğin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi ekiplerince alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevine rehabilite edilmesi için götürüleceğini açıkladı.

Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Umuttepe kampüsü içerisinde bulunan çok sayıda saldırgan (küpeli, küpesiz) köpeğin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi ekiplerince alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevi'ne rehabilite edilmesi sağlanacak.

GEÇİCİ BAKIMEVİNE GÖTÜRÜLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit Belediyesi, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü personeli, Kocaeli Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Doğa ve Hayvan Dostlar Kulübü üyeleri eşliğinde, 14 Haziran itibari ile gerçekleştirilecek ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevine nakillerinin yapılacağı saldırgan köpekler, bakımevinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri dahilindeki sürede tutularak rehabilite edilecekler.

SÜREKLİLİK SAĞLANACAK

Rehabilite edilen köpekler kulak küpesinden hangi ilçeye ait olduğu tespit edilip, ilgili ilçe belediyesi ekiplerine teslim edilecek, Umuttepe kampüsü ve civarında saldırgan ve küpesiz köpek bulunmayacak. Bu kapsamda da sorumlu belediye ekiplerince bu çalışmaların sürekliliği sağlanacak.” ifadelerine yer verildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X