BAŞKAN TUTUŞ,HÜRRİYET’E SESLENDİ: ” YETER ARTIK BU OYUNDAN VAZGEÇ”

04 Temmuz 2023 17:07
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş:” İzmit’li hemşehrilerimizin kaynaklarını, sürekli eşe dosta peşkeş çekip yakalandıkları her ihalenin ardından cevap vermek yerine iftira atmaya, gündem değiştirmeye ve Büyükşehir’i hedef tahtasına koyma gayretine devam ediyorlar.” Dedi

“İZMİT BELEDİYESİ’Nİ ZARARA UĞRATTIN”

Başkan Tutuş yaptığı açıklamalarının devamında: ”İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, biz sana bir yıldan bu yana fahiş fiyata yaptığın fotokopi ihalesini soruyoruz, sen bize masal anlatıyorsun. Biz diyoruz ki; Fahiş fiyata aldığın fotokopi kağıtlarıyla İzmit Belediyesi’ni zarara uğrattın, sen hedef şaşırtmaya çalışıyorsun, ne yapıp edip konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne getiriyorsun.Yeter artık bu oyundan vazgeç.

“KİRALAMA HİZMETİ ALIMI İHALESİNİ SANKİ BENZER BİR İHALEYMİŞ GİBİ”

Sen İzmit Belediyesi olarak, basit bir fotokopi kağıdı ihalesi yapıyorsun; 1.100 koli A4 ile 100 koli A3 kağıdı alıyorsun. Ve bir kez daha İzmit’i ve İzmit halkını 300 bin TL zarara uğratıyorsun.Biz bunu ortaya çıkarınca da her zaman olduğu gibi cevap vermek yerine hedef şaşırtmaya çalışarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yazıcı kiralama hizmeti alımı ihalesini sanki benzer bir ihaleymiş gibi gündeme getiriyorsun. İzmit’in ki basit bir fotokopi kağıdı ihalesi, Kocaeli Büyükşehir’in ihalesinde ise yazıcı, kartuş, yazıcı cihazının arıza ve bakımı gibi komple bir hizmet alımı söz konusu. Yani yine elmayla armudu kıyaslamaya çalışıyorsun.

“ÇOK İSTİYORSAN GEL O ZAMAN BİR KIYASLAMA YAPALIM”

Bakın; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kısmi teklife açık ve rekabeti destekleyen bu açık ihalesine CBM ve GAMA olmak üzere 2 firma katılıyor. Büyükşehir’in idari birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayan ihale CBM, eğitim birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayan ihale ise GAMA firmalarına kalıyor. Bu ihaleyle Büyükşehir, hem yazıcı hem de bu cihazların kartuş, bakım ve onarım işlerini birden karşılıyor. Yazıcı bakım ve tamiri için personel çalıştırmıyor, yazıcıların yaşı seçilebiliyor, yazıcı arızalandığında firma yeni yazıcı getiriyor, arızalar firma tarafından hızla çözülüyor. Böylece çok büyük bir tasarruf elde ediliyor. Şimdi, çok istiyorsan gel o zaman bir kıyaslama yapalım; İzmit Belediyesi olarak, 19 Temmuz 2022’de 1.100 koli A4 kağıdı ve 100 koli A3 kağıdı alarak, 800.000 bin TL ödeme yapıyorsun.Tesadüfe bakın ki; bundan bir gün önce yani 18 Temmuz’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir miktar A4 kağıdı alımı yapıyor. Büyükşehir 50 koli A4 kâğıdını birim fiyatı 379 TL’den satın alıyor.

“FOTOKOPİ KAĞITLARINI AKRABANIN ŞİRKETİNDEN Mİ ALDIN”

Basit bir hesapla eğer İzmit Belediyesi; bir gün önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihaledeki fiyatlarla 1.100 koli A4 ve 100 koli A3 kağıdı satın alsaydı, bakın buraya çok dikkat edin; 800 bin TL yerine sadece sadece 495.800 TL ödeyecekti. Yani sırf birilerini zengin etmek için % 60 oranında daha pahalıya fotokopi kağıdı almayacaktı. Şimdi tekrar soruyorum; Bu fotokopi kağıtlarını akrabanın şirketinden mi aldın, neden pahalıya aldın, İzmit’in 300 bin lirasını kime ve neden peşkeş çektin?

“BU TİYATROYU YILLARDIR OYNUYORLAR”

Gördüğünüz gibi; İzmit Belediyesi basit bir fotokopi ihalesiyle Büyükşehir’in yazıcı kiralama hizmet alımı ihalesini karşılaştırmaya ve böylece hedef şaşırtmaya çalışıyor.Bu tiyatroyu yıllardır oynuyorlar, bu gidişle önümüzdeki yerel seçimlere kadar da oynamaya devam edecekler. Bundan sonra da İzmit’te yaşayanların paralarını başkalarına peşkeş çektikleri her ihalenin ardından cevap vermek yerine iftira atmaya, gündem değiştirmeye, Büyükşehir’i hedef tahtasına koyma gayretine devam edecekler. Ondan sonra da geldikleri gibi gidecekler." Dedi

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X