Başiskele Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi’ne Afet Eğitimi

07 Temmuz 2023 09:59
Başiskele Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Türkiye genelinde doğal afetlere müdahale etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen eğitimlere katıldı.

Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan asrın felaketinde göstermiş olduğu özverili çalışmalarla depremzedelere yardım elini uzatan ve gönüllere dokunan Başiskele Belediyesi, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla ülke genelindeki doğal afetlerde görev alabilecek profesyonel arama ve kurtarma ekibi kuruyor.

Başiskele Belediyesi Sivil Savunma Amirliği koordinesinde belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 27 gönüllü personelden kurulan arama kurtarma ekibi, AFAD akreditasyonu alabilmek için hafif arama ve kurtarma eğitimlerine başladı. Başiskele Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda Kocaeli İl Afet Müdürlüğü AFAD eğitmenleri tarafından hafif arama kurtarma konularında teorik bilgiler verildi.

OLASI HER TÜRLÜ AFETTE GÖREV ALABİLECEKLER

Bir hafta süreyle afet eğitimine tabi tutulan Başiskele Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, teorik bilgilerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda uygulamalı eğitimler aldı. Halatta düğüm yöntemleri, halatla yüksekten inme teknikleri, sedyeyle yaralı sabitleme ve taşıma, arama kurtarma malzemelerini tanıma ve kullanma, enkazda tahkimat yapma, enkazda kiriş kırma, kesme ve delik açma, enkazda tahkimat yapılması, tatbikat ve insani yardım gibi birçok konuda uygulamalı eğitimler verildi. 

Eğitimler sonunda AFAD tarafından yapılan sınavda başarılı olan ekip, Türkiye genelinde yaşanabilecek herhangi bir doğal afette görev alabilecek.

BAŞKAN ÖZLÜ: AFETLERE HER DAİM HAZIR PROFESYONEL BİR EKİBİMİZ OLACAK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de arama ve kurtarma ekibinin eğitimlerini yakından takip ediyor. Tamamen gönüllülük esasına göre kurulan arama ve kurtarma ekibine katılım sağlayan mesai arkadaşlarını eğitimleri esnasında ziyaret eden Başkan Özlü, her bir personeline teşekkür etti.

Dünyanın dört bir tarafında her türlü doğal afetin her an yaşanabileceğini ifade eden Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Ülkemizin, önemli deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. En son yaşadığımız 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Başiskele’miz devlet ve millet el ele hep birlikte tüm imkanlarımızı seferber ederek depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Deprem bölgelerine iş makineleri, ekipman ve personel desteği sevkiyatını ivedilikle gerçekleştirdik. Hatay’da mini bir belediye kurduk ve Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Deprem bölgelerinde görev yapan fedakâr ekibimiz hepimizi gururlandırdı. Şimdi, daha profesyonel bir ekibi AFAD işbirliğinde kuruyoruz. Belediyemiz bünyesinde kuracağımız bu ekibimiz eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak her türlü afette göreve hazır hale gelecek. Gönüllü olarak bu ekibimize dahil olan her bir personelime teşekkür ediyorum. Allah ülkemizi ve tüm insanlığı her türlü doğal afetten korusun.” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X