"Başörtüyü Anayasayla teminat altına alın"

21 Haziran 2023 13:17
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 28'inci dönemdeki ilk meclis grup toplantısında kürsüde.. Kılıçdaroğlu'na hodri meydan diyen Erdoğan "Dürüstseniz yeni yasama yılında Başörtüyü Anayasayla teminat altına alın" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. dönemin ilk grup toplantısına başkanlık ediyor.

Erdoğan'ın konuşmasında ekonomide yaşanan gelişmelere geniş yer ayırması bekleniyor. Gözler, Erdoğan'ın memur ve emekli maaşları ile enflasyonla mücadele gibi önemli başlıklarda vereceği mesajlara çevrildi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-MHP Başkanına, Alperenlere, Demokratik Sol partiye ve arkadaşlarına, Hür Genel Başkanına şükranlarımı sunuyorum. Sinan Oğan'la beraber tavrını milli iradeden koyan herkese teşekkür ediyorum.

-Zaferin yegane sahibi Allah'tır. Bize oy versin ya da vermesin tüm vatandaşlarıma, uğradıkları onda hakarete rağmen depremzedelere teşekkür ediyorum.

-Bu seçimde tüm gözler Türkie'ye döndü. Seçim sürecimiz 100 milyonlar tarafından yakından takip ediliyor.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKIŞ

-Ne diyor şimdi gerekirse 16'lı masa... Yetmez bunu daha artırmalısın...Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister. Hizmet ister. Yalanla dolanla olmaz. 

-Zorlu bir seçim sürecini geri bıraktık. Ülkemiz siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini yaşadık. Milletimizin maziden atiye uzanan kutlu yolcuğunda neye takamül ettiği zamanla daha iyi anlaşılacaktır.

-Türkiye'nin uçuruma düşmekten nasıl kurtulduğunu zamanla daha net göreceğiz. 1 buçuk sene bunlar bir masa kurdu. Kıyıda köşede kim varsa hepsini masaya topladılar. Millete proje için tek bir şey sunamadılar.

"KURDUKLARI MASA BİR KUMAR MASASI"

-Kurdukları masa bir kumar ve pazarlık masası...

-Yayınladıkları videolarla insanları ayaklandırmaya çalıştılar, korku saldılar.

-Bay bay Kemal bizim vatandaşımızın hayatıyla alakamız yoktur. O sizin derdiniz.

-Başörtülü birkaç kızımızı aldınız rozet taktınız. Ama yalan. Sahtekarlık yaptınız.

"BAŞÖRTÜYÜ ANAYASAYLA TEMİNAT ALTINA ALIN"

-Dürüstseniz yeni yasama döneminde başörtüyü Anayasayla teminat altına alın. Yapamazsınız. Uçkuru kaptırmışsınız.

-LGBT'cisiniz. Ayrımcılığı kullanmaktan çekinmediniz. Depremzedelere nobranlıklara kadar her yolu denediniz.

-Bizim görevimiz bekayı tehdit eden kötülüklere karşı korumak. Önümüzdeki dönemde siyasetin kjalitesini artırmak için çalışacağız. Ben sizlere inanıyorum.

("Helal olsun sana Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı...)

-Alt yapıdan üst yapıya kadar durmak yok yola devam dedik. Yeni müjdeler vermeye devam ettik.

(10 Mart'tan itibaren yapılan projelerin videosu izletildi)

-Birilerin koltuk peşinde koşarken biz farkımızı böyle gösterdik. Milleitmiz de bunu ödüllendirdi.

-Seçimlerde vatandaşımızın gönlündeki yerimiz tescillenmiştir. Birileri hazmetmekte zorlansada... Rakibimizi ezici bir şekilde oy alarak yendik. Her şehirde oylarımızı artırdık...

-Şanlıurfa en yüksek oyu veren şehir oldu. Depremde Hatay'ın tercihini bizden yana kullanması bizi mutlu etti. Her vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı'nda bölgeyi ziyaret edeceğim.

"MUHALEFET SANDIKTAN ÇIKAN MESAJI DOĞRU OKUMALI"

-Yüzde 49,5 oyla 323 vekil kazandık. AK Parti 2002'den beri sandıktan birinci çıkmak rekorunu korumuştur. Zaferimizi kutlarken milletimizin bize verdiği mesajlara kayıtsız kalamayız. Mazaret aramadan, vatandaşı suçlamada iç muhasebemizi yapıyoruz. Bu süreci hassa bir şekilde yürüteceğiz. Üstü açılmladık hiçbir yer bırakmadan bu süreci netireceldireceğiz. Kusurlarımızı düzelteceğiz.

-Seçmen sandıkta muhalefete de mesajlar vermiştir. Milletimizin onların zihniyetinde köklü bir değişim istediğini göstermiştir. Her eleştiriye kulak tıkayan, milli tercihleri yok sayan zihniyet bir kez daha duvara toslamıştıtr.

-Muhalefet sandıktan çıkan mesajları doğru okumalı...

"160'LI MASADA KURSA TOKAT YEMEKTEN KURTULAMAZ"

-Muhalefet lideri 160'lı masada kursa sandıkta milletin tokadını yemekten kurtulamaz.

-Türkiye'ye yönelik tehditlerin üztesinden gelebilmemiz için muhalefetin daha yerli ve milli bir çizgide siyaset yapmasına bağlıdır. Muhalefet millete parmak sallamaktan vazgeçmeli, ülkenin sıkıntılarına dikkat etmelidir.

-Türkiye yüzyılıyla yeni bir siyaset vizyonu kuruyoruz. Siyasi mücadelemizi yürütürken Türkiye eksenine bağlı kalalım istiyoruz. 

-Kampanya döneminde uğradığımız bel altı vuruşlara rağmen vatandaşlarımıza bütün gönlümüzü açtık. İdeolojik ön yargılarından bir türlü sıyrılamadılar. Milletin mesajlarını okuyamadılar. Türk siyasetinin nereye evrildiğini analiz edemediler. Küçük olsun benim olsun mantıkğını terk edemediler.

-Birkaç günlük göz boyamadan sonra eski yaptıklarına geri döndüler.

"YAŞANAN HEZİMETİN ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

-Faşist zihniyet kabuğunu değiştirerek varlığını korumaya devam etti. Suç yine vatandaş da aranıyor. Depremzedelere yönelik hakaretler kesilmkiyor. Yaşanan hezimetin üstü kapatılmaya çalışılıyor.

-Bizi kötülemek yaptıkları her şey bugün muhalefete yapılmaktadır.

-FETÖ'cülerle ittifak yaparak rüzgar ekmişlerdi bugün fırıtına biçiyorlar. İkazlarımızda haklı çıktığımızı görüyoruz. Siyasi mücadelenin artık centilmence yapılmasını istiyoruz. Biz hep işimiz bakazağız.

-Yürütmeyle birlikte yasamayı da tamamladık. MKYK toplantımızda atamalarımızı yaptık. Tüm arkadaşlarıma başarıla diliyorum.

-Meclis başkanlığına Numan Kurtulmuş seçildi. Kendisine teşekkür ediyorum.

-Mustafa Şentop'a da şükranlarımı sunuyorum. Biz bunu bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Koltuklarına yapışanlara inat kadrolarımızı hep yeniledik. 

Kadromuzu yüzde 65 oranında yeniledik. Bizansı çırak çıkacak oyunların hepsi tek tek sahneye konuyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X