CHP GENEL BAKAN ADAYI ÖYMEN "KILIÇDAROĞLU LİDERLİĞİNDE GİRİLEN TÜM SEÇİMLER KAYBEDİLDİ"

30 Eylül 2023 13:11
CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, CHP Kocaeli İl Kongresinde yaptığı konuşmada “Ne yazık ki, mevcut yönetim Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde girilen tüm seçimler kaybedildi. 12 yılda 11 seçim kaybedildi. Türkiye çapında birkaç kentin kazanılmasına sevinir hale geldik.”

 

CHP Kocaeli İl Kongresi bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. İki adaylı gerçekleşen kongrede mevcut başkan Bülent Sarı ve Uğraş Çiftçi başkanlık için yarışacak. 642 delegenin oy kullanma hakkı bulunurken 30 yönetim kurulu üyesi ve 28 kurultay delegesi de belirlenecek.

GENİŞ KATILIM

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Suat Özçağdaş, Murat Emir, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko, Nail Çiler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Başkan Adayları İlhan Cihaner, Örsan Öymen, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, TBMM eski başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli eski Milletvekilleri Hurşit Güneş, Hikmet Erenkaya, Mehmet Hilal Kaplan, CHP ilçe başkanları, Lastik-İş Genel Başkanı Aladdin Sarı, CHP Kocaeli eski İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

“KILIDAROĞLU LİDERLİĞİNDE GİRİLEN TÜM SEÇİMLER KAYBEDİLDİ”

Kongrede konuşan, CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen” 2003- 2008 yılları arasında meclis üyesi olarak görev aldım 5 yıl 3 dönem. CHP Genel Başkan Aday adayı olduğumu paylaştım. Bu il kongreleri ve ilçe kongreleri bizim eleştirilerimizi ifade ettiğimiz, özeleştirilerin yapıldığı kongrelerdir. Sorunlarımızı artık çözmemiz gerektiğini ifade etmek isterim. Olguları gerçekleri ortaya koymamız gerekiyor. Ne yazık ki, Mevcut yönetim Kılıçaroğlu’nun liderliğinde girilen tüm seçimler kaybedildi. 12 yılda 11 seçim kaybedildi. Türkiye çapında birkaç kentin kazanılmasına sevinir hale geldik. SHP döneminde Erdal İnönü’nün Türkiye çapında SHP birinci parti olmuştur bunu hatırlamalı ve örnek almalıyız. Burada önemli olan siyasetçinin güvenilir olması, halkı ikna etmesi.

“GENEL BAŞKANIMIZ İLE SORUNUM YOK”

Partimiz 25-26 bandı arasına sıkıştı kaldı. Partimizin oyu bu kadardır bunun üzerine çıkamaz safsatası var. Bu bakış açısını kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Yüzde 48 meselesi, bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının toplam oyu yine yüzde 48’idi. Genel Başkanımızın liderliğinde girilen seçimde muhalefet oyu artış göstermedi. Benim genel başkanımızla bir sorunum yok, kendisi bu parti için emekler vermiştir yıllarca birlikte çalıştık.

“KAZANABİLECEK ADAYI DAHA İYİ TESPİT ETMELİYDİK”

Burada önemli olan tespiti doğru yapmak ve ona göre çözüm yolu bulmaktır. Oy oranı yüzde 2-3 geçmeyen partilere milletvekili verilmesi temsiliyet ilkesine aykırı bir durumdur. Daha bilimsel çalışmalar yapılabilirdir aday belirlemek için. Kazanabilecek adayı daha iyi tespit etmeliydik yöntemle ilgili burada bir sorun var. Bu konuyu tartışaydık daha sağlıklı sonuçlara ulaşabilirdik. Burada yapılması gereken partimizde mutlaka yapmamız gereken belli başlı şeyler var. Parti içi eğitim aidattan daha önemli, ödeyenler aktif ödemeyenler pasif olsun deniyor bu da bir bakış açısı ama partinin ideolojisini bilmek daha önemlidir.

“DÜNYA TARİHİNDE ÖRNEĞİ YOK”

İki genel seçim üste üste kaybeden birisi genel başka  adayı olamamalı. Dünya tarihinde böyle bir örnek yok. Bu kadar uzun süre kaybedip de koltuğunda oturan birisi yok bize yakışmıyor bizim bunu mutlaka düzeltmemiz gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X