Yılmaz'dan tepki! Gençleri, ayrıştırma siyasetlerine kurban ettiler!

22 Nisan 2024 10:37
AK Partili Mehmet Akif Yılmaz’dan CHP’li Burak Akbulut’a tepki: “Öğrencileri Cumhuriyet karşıtı ilan ettirdiler!”

TÜGVA ve Ensar Vakfı’na tahsis edildiği bilinen yurt ve kültür merkezi protokollerinin yeni dönemin ilk İzmit Belediye Meclisi’nde iptal edilmesinin ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz açıklamalarda bulundu. CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut’un, “Artık burada Cumhuriyet çocukları kalacak” sözlerine de tepki gösteren Yılmaz, “Öğrencileri Cumhuriyet karşıtı ilan ettirdiler. Amaçları nedir? Gençleri kamplaştırıp kavga ettirmek mi?” dedi.

AK Parti döneminde TÜGVA ve Ensar Vakfı’na tahsis edildiği bilinen yurt ve kültür merkezi protokolleri, İzmit Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında oy çokluğu ile iptal edildi. Söz konusu iptal kararının ardından TÜGVA’ya ait yurdun önünde açıklamalar yapan CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut ise yapmış olduğu, “ Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde meclis çoğunluğuyla bu yurt artık cumhuriyet çocuklarının bir yurdu haline geliyor” açıklamaları ile tepki topladı.

Akbulut’un açıklamasına bir tepki de AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’dan geldi. Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

“İLK MECLİS’TE, GENÇLERİ, AYRIŞTIRMA SİYASETLERİNE KURBAN ETTİLER”

“Bu meclise can gurban” diyerek açtıkları ilk Meclis’te, gençleri, ayrıştırma siyasetlerine kurban ettiler! On binlerce Üniversite öğrencisinin yaşadığı İzmit’te, beş yıl boyunca “bir yurt da ben yapayım” demediler. Aksine var olan ve gençlere hizmet eden Türkiye Gençlik Vakfı yurdunun sözleşmesini feshederek işe başladılar.

“Artık burada Cumhuriyet çocukları kalacak” dedirterek mevcut öğrencileri Cumhuriyet karşıtı ilan ettirdiler. Amaçları nedir? Gençleri kamplaştırıp kavga ettirmek mi? Ensar Vakfı’na karşı da hukuksuzca boşaltma kararı almıştı. Mahkeme Vakıf lehine karar verdi. Buna rağmen amaç kavga değil hizmet diyen Ensar Vakfı yeri boşaltmıştı. Mevcut da kullanmadığı yerin sözleşmesini de feshetmişler(!).

“EN KALİTELİ BARINMA HİZMETİNİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP, İzmit’teki yol haritasını ilk Meclisteki tavrıyla ortaya koymuş oldu: “Ayrıştıran, partizan, hukuk tanımaz ve kibirli…” Meclis çoğunluğu kurban olsun size, yazık! Bugüne kadar Kocaeli’de hiçbir Ak Parti belediyesi, hangi fikirden olursa olsun gençlere hizmet eden bir kurumun sözleşmesini feshetmedi, aksine destek verdi. KYK Yurtlarımızla birlikte Üniversite öğrencilerimize en kaliteli barınma hizmetini vermeye devam edeceğiz. Hiçbirini ayrıştırmadan…”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X