Gazilerimiz ebedi kahramanlarımız

19 Eylül 2023 13:05
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Vatanın bağımsızlığı, birliği, milli ve manevi değerleri için şehadeti göze alan tüm gazilerimizin gününü kutluyorum. Onlar bizim ebedi kamramanlarımızdır” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Türkiye’nin tarihini anlatan “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” beyitleri, vatansever her bireyin kalbine nakşedilmiş cümlelerdir ”diyen Başkan Büyükakın şöyle devam etti:

Bir ülkenin en mukaddes miraslarından biri de vatan uğruna canını ortaya koymuş şehit ve gazileridir. Onlar, milli mücadelede her zaman en önemli kuvvet olmuş, ülkesi, milli ve manevi değerleri için canını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir. Onlar ki her daim vatanın birliği ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda gözünü budaktan esirgemeden canını dişine takarak mücadele etme cesareti ve gücünü göstermektedir. 15 Temmuz, bunun yakın tarihteki en önemli örneğidir. Vatan uğruna şehit olmuş, gazilik şerefine erişmiş tüm kahramanlarımız bizim başımızın tacıdır. Onlara saygımız ve minnetimiz sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle ne yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz ezelden ebede tüm gazilerimize, ölenlere rahmet, geride kalanlara sağlık ve huzur diliyorum”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X