İSU, KIRSAL MAHALLELERDE ALTYAPI YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

25 Eylül 2023 08:51
Kocaeli genelinde altyapı yatırımlarına aralıksız devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ve Derince ilçeleri’ne bağlı kırsal mahallelerde yeni içme suyu ve kanalizasyon hattı inşa çalışmaları gerçekleştiriyor.

KÖRFEZ VE DERİNCE’DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Güçlü yatırımlarla Kocaeli’nin daha sağlam altyapıya kavuşması için yatırım seferberliği sürdüren İSU Genel Müdürlüğü’nün kırsal mahallelerdeki çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlar ile cazibe merkezlerine dönüşen kırsal mahallelere tersine göç yaşanmaktadır. Nüfus artışının gözlemlendiği bu bölgelerde altyapı hatlarında yaşanabilecek olası problemlerin önüne geçmek adına altyapı hatlarını yenileyen İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesi’ne bağlı Cumaköy, Himmetli ve Dereköy Mahalleri ile Derince ilçesi’ne bağlı Karagöllü Mahallesi’nde altyapı çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyor.

 

İÇME SUYU VE KANALİZASYON HATLARI YENİLENİYOR

Körfez ilçesi’nde 3 mahallede gerçekleştirilen altyapı çalışmaları kapsamında; Cumaköy Mahallesi’nde 1550 metre uzunluğunda kanalizasyon imalatı tamamlandı, 750 metre uzunluğunda da kanalizasyon imalatı yapılacak. İçme suyu çalışmalarının da devam ettiği Cumaköy ’de toplamda 1000 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı imalatı yapılacak. Körfez Dereköy Mahallesi’nde toplamda 1550 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı ile 630 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı çalışmaları devam ediyor. Himmetli Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çalışmalar kapsamında da toplamda 2 bin 585 metre uzunluğunda yeni atık su hattı inşa çalışması tamamlandı.

Derince ilçesinin Karagöllü Mahallesi’nde ise toplamda 1890 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa çalışması tamamlanarak hat, devreye alındı.

 

KALİTELİ VE KESİNTİSİZ ALTYAPI

İSU Genel Müdürlüğü’nün bölgede devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölge halkı, daha kaliteli ve daha sağlıklı altyapı hatlarına kavuşmuş olacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X