İSU'DAN ANİ YAĞIŞLARDA SU BİRİKİNTİSİ YAŞANAN BÖLGEYE KALICI ÇÖZÜM

01 Şubat 2024 11:58
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, ani yağışlarda lokal bölgelerde meydana gelen su birikintilerine karşı kalıcı çözümler ile önlemler almaya devam ediyor. Bu kapsamda DSİ 15. Şube Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yağışlarda su biriken bölgede yeni yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştirdi.

YENİ YAĞMUR SUYU ALTYAPI ÇALIŞMASI

Küresel ısınma ve iklim değişikliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de ani ve yoğun yağışların yaşanmasına sebep oluyor. İSU Genel Müdürlüğü ani yağışlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kentin birçok noktasında yağmur suyu altyapı ve dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda; yoğun yağışlarda Başiskele Ovacık Mahallesi D-130 Kullar Köprüsü alt geçidinde kod farkı sebebiyle ani yağışlarda yaşanan su birikintilerinin önüne geçmek için yeni yağmur suyu altyapı çalışması gerçekleştirildi.

200 METRE YENİ YAĞMUR SUYU HATTI

İSU Genel Müdürlüğü, ani yağışlarda su biriken bölgede 400 mm ve 500 mm çapında beton borular kullanarak 200 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı inşa etti. ‘V’ kanal üzerinden biriken yağmur suları deşarj edilerek bölgede yağmurda yaşanan su birikintilerinin önüne geçilmiş oldu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X