İYİ Partili isimden Kılıçdaroğlu itirafı: İçim el vermeyerek oy verdim

01 Ağustos 2023 13:05
14 ve 28 Mayıs seçimlerinden hezimetle ayrılan muhalefette sular durulmuyor. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, katıldığı canlı yayın programında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu için "İçim el vermeye vermeye oy verdim" açıklamasında bulundu.

Millet İttifakı'nın başat aktörlerinden İYİ Parti ve CHP arasında kriz derinleşiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti, seçim mağlubiyeti için faturayı Kılıçdaroğlu'na keserken CHP kanadı ise İYİ Parti'nin yeterince destek vermediğini iddia ediyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın hezimetle ilgili "İYİ Parti kaybet ve kaybettir stratejisine mi girdi. Kemal Bey'e oy istediniz mi" sözleri karşısında sinirlenen Hatipoğlu "İçim el vermeye vermeye Kılıçdaroğlu'na oy verdim" ifadelerini kullandı. Yayına katılan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"İHRAÇ EDİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Yarkadaş'ın yönelttiği "Önümüzdeki günlerde partiden ihraç edileceğiniz yönünde Ankara kulislerinde bir iddia var, ihraç edilirseniz AK Parti'ye mi MHP'ye mi geçersiniz bağımsız olarak mı siyasete devam edeceksiniz?" soruyu Hatipoğlu, "Kendi partimden ihraç edileceğimi düşünmüyorum. Böyle durum olursa bakacağız. Kendi genel başkanımla, Kürşad Bey ile de görüştüm." diyerek cevapladı.

"İÇİM EL VERMEYE VERMEYE KILIÇDAROĞLU'NA OY VERDİM"

Yarkadaş'ın "Kemal Bey için oy istediniz mi, Kemal Bey'e oy verdiniz mi?" sorusuna "Kemal Bey, Eskişehir'e geldiğinde havalimanında karşıladım. Benim seçimlerle ilgili başka bir programım olduğu için oraya katıldım. Kendisiyle ayaküstü de konuştuk.

Mitinge katılamadım. İYİ Parti'nin içindeki eğilimleri şöyle: Milletvekillerinin düşüncesi CHP ile yola devam etmemek. Bütün il ve ilçelerde kendi adaylarımızda seçime girmek şeklinde bir eğilim var. Bu ekseriyet böyle. Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e dedik. İçim el vermeye vermeye Kılıçdaroğlu'na oy verdim." Cevabını verdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X