Seçmene hakaretler yağdıran Yunus Günçe'nin oyunu iptal edildi! İYİ Partili isimden savunma geldi!

13 Haziran 2023 13:44
AK Parti seçmenine ağıza alınmayacak hakaretler eden oyuncu Yunus Günçe'nin Kocaeli Belediyesi'ne bağlı Demirel Kültür Merkezi'nde yapacağı tiyatro gösterisi iptal edilmesine İYİ Partili isimden tepki geldi.

 

Seçim döneminde AK Parti seçmenine hakaretler yağdırarak “Troller, Alman futbolcular. Bence siz kendinize başka işler bakın. Başka kariyerler planlayın çünkü artık buradan size ekmek çıkmaz. Konu kapandı, iş bitti oğlum. Tabi matematik ortada. 15 Mayıs sabahı alayınız resmen çöpsünüz. Zaten çöpsünüz ya neyse. Yani ne yazarsanız yazın sonuca etki etmeyecek. Pazarda limon satabilirsiniz. Korsan taksi olun.” İfadelerini kullanan Yunus Günçe ağza alınmayacak sözler sarf ettiği için tepki toplamıştı.

TEPKİLERİN ARDINDAN OYUN İPTAL EDİLDİ

Günçe'nin 22 Haziran'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde tiyatro oyunu sergileyeceği haberine ise vatandaşlardan art arda tepkiler yükseldi. Tepkiler üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu oyun için sözleşmenin iptal edildiğini duyurdu.

SÖZDE SANATÇIYA ARKA ÇIKTI!

İYİ Parti Basın ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Buğra Yiğit Kılıç, ise sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara hakaret dolu sözlerle yüklenen sözde sanatçı Yunus Günçe'nin oyunun iptal edilmesine tepki gösterdi. “Kocaeli ne yazık ki sanatçıların siyasi görüşleri nedeniyle tiyatroların dahi oynanamadığı bir kent haline gelmiştir.” Diyen Kılıç şu ifadelere yer verdi;” Değerli Kocaeli halkı; Bakınız bu ülkenin sanatçıları, hükümetin hoşuna gitmeyen açıklamaları sebebiyle Kocaeli’ye gelemiyor. Yerel yönetimler, organizasyon yapan şirketlere verdiği yeri gelen radikal tepkiler üzerine geri alıyor.

“GEÇMİŞTE ATILAN TWİTLERİ ORTAYA MI ÇIKARACAĞIZ”

Onlar kimseden destek beklemiyor. Yalnızca kendilerini seven, takip eden vatandaşlarla bir araya gelmek istiyorlar. Salonları elinde bulunduran yerel yönetimlerse “Burada sahne alamazsınız” diyorlar.  Değerli hemşerilerimiz; bu kentte sanat etkinlikleri olsun diye ne yapacağız? Ellerimizde fenerle, AK Parti’yi öven, hükümeti alkışlayan sanatçılar mı arayacağız? Her sanatçının geçmişte attığı tvitleri, yaptığı açıklamaları mı ortaya çıkaracağız?

“KOCAELİ’NİN BUNA TEPKİSİ BYÜK OLUR”

Kocaeli ne yazık ki sanatçıların siyasi görüşleri nedeniyle tiyatroların dahi oynanamadığı bir kent haline gelmiştir. Bu durum, Kocaeli’ye, Kocaeli halkına yapılan bir haksızlıktır. Kimse kimseyi o etkinliklere zorla götürmüyor. Ama siz sanata yasak koyarak, sanatçılara salon vermeyerek sanatseverlere, “Siz en iyisi Millet İttifakı’nın yönettiği belediyelere gidip orada tiyatro izleyin” diyorsunuz. Yani, kentinizdeki tüm vatandaşların değil, yalnızca kendi partililerinizin belediyesi olma gayesi taşıyorsunuz. Fakat bilin! Kocaeli’nin buna tepkisi büyük olur.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X