KAMADER’de UZTÜRK 9. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

31 Temmuz 2023 11:57
KAMADER, yaptığı genel kurul ile mevcut Başkan Engin Uztürk’ü dokuzuncu kez başkan seçti.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) olağan genel kurul toplantısını dernek binasında 28Temmuz cuma günü saat 17.00'de gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Engin Uztürk, 9. kez başkan seçildi. Ekseriyet temin edilemediği için ertelemeli yapılan kongrenin genel kurul divan başkanlığını Remzi Türk, katip üyeliklerini Engin Özlü ve Fikri Sezer yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından faaliyet ve mali raporların okunması ve ibrasından sonra seçime geçildi. Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği üyeleri oy birliği ile Engin Uztürk’ü 9'ncu defa başkan seçti. Tek liste ile seçime girilirken Uztürk 3 yıl daha başkanlık görevini sürdürecek.

PROJELER VE ETKİNLİKLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK
Genel kurulda yeniden başkan seçilen Engin Uztürk seçim sonrası yaptığı konuşmada kendisi ve ekibini yeniden bu göreve layık gören dernek üyelerine teşekkür ederek “Üyelerimiz çalışmalarımızı beğendiği ve bizleri başarılı gördüğü için bir kez daha bizlere yetki verdi. Bunun karşılığı olarak biz de üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için daha büyük şevk ve heyecanla çalışacağız. Özellikle 2023 yılı derneğimiz açısından yoğun geçmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve Kocaeli Kentkonseyi YEDEP (Yerel Destek Programı) kapsamında ABAF (AMATÖR BALIKÇILIK FEDERASYONU) ile birlikte Haziran ayında "Haydi Çocuklar! Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam İçin El Ele" projesini 15. Geleneksel Turna ve Tatlı Su Levreği Şenliği ile birleştirerek 17 farklı ilden yaklaşık 5.000 kişinin katılımıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikte yaklaşık 900 çocuğumuza olta takımı hediye ettik. Yine YEDEP SAPANCA GÖLÜNDEKİ HAYALET AĞLAR TEMİZLENECEK
(Yerel Destek Programı) kapsamında yazmış olduğumuz "SAPANCA GÖLÜ'NÜN KORUNMASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR EKOSİSTEM İÇİN HAYALET AĞLARIN TEMİZLENMESİ VE BALIKLANDIRMA" projesi Kent Konseyi tarafından kabul görmüştür. Kocaeli ve Sakarya' nın içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'nün korunması açısından çok anlamlı bulduğumuz 6 ay sürecek projenin hedefleri 4 ana grupta yer almaktadır. Bunlar; Sapanca Gölü’nde bulunan hayalet av ekipmanlarının tespit edilip temizlenmesi, Sapanca Gölü’nde balıklandırma çalışması yapılması, Sportif olta balıkçılığı yarışması düzenlenmesi ve çevre halkı ve ilgililerin konu ile ilgili eğitim ve farkındalığının arttırılmasıdır. Hayalet av ekipmanı temizliği için proje başlangıcında 5-6 kişiden oluşan profesyonel scuba ekipleri 2 ay süre ile fizibilite çalışması yaparak 0-25 m derinlikteki av ekipmanlarının bulunduğu bölgelerin belirlenmesi ve tekneler ile yüzeye çekilmesi için gerekli bağlantıları ve hazırlıkları yapmaları planlanmaktadır.
Projenin 2. ayında 100 bin adet Sazan Balığı yavrusu, Tarım ve Orman Bakanlığının izni ile uygun yetiştirme tesislerinden alınarak balıklandırma çalışması yapılacaktır. Bu çalışma sonrasında Sapanca Gölü’nün sürdürülebilir balıkçılığına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Projenin tamamlanacağı 6’ncı ayda, bölgenin balıkçılık turizmini geliştirmek ve ülke sportif balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak amacı ile Ulusal düzeyde (Uluslararası katılımlı) sportif sazan balığı tutma yarışması düzenlenecektir. 4’er kişiden oluşan 25 takımın katılım sağlayacağı yarışmada yakalanan balıklar ağırlık ve boy ölçümleri alındıktan sonra, sportif balıkçılık gereği suya iade edileceklerdir. Yarışma öncesinde yarışmaya katılan takımlara ve bölge halkına hayalet ağların doğaya verdikleri zararlar hakkında eğitim semineri verilecektir. Proje süresince yöre halkı ve yarışmacılara yönelik toplantılar yapılacak ve bilgilendirici materyaller hazırlanacaktır. Bu toplantılarda Proje yetkilileri proje kapsamında yapılan çalışmaları katılımcılar ile paylaşacak ve Biyolojik çeşitlilik ve Çevre üzerine çeşitli uzmanlar sunumlar gerçekleştireceklerdir. Sürdürülebilir balıkçılık, sportif balıkçılığın önemi ve çevreye duyarlılık konusunda halkın bilinç düzeyinin arttırılması ön görülmektedir. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelebilecek tecrübeli ve uyumlu bir yönetimimiz var. Kurucu üyesi olduğumuz Amatör Balıkçılık Federasyonu ile birlikte aynı ciddiyetle özverili çalışmalarımız devam edecektir. Dedi.

Sözlerini sürdüren Başkan Engin Uztürk, KAMADER'in Ulusal ve uluslararası platformda tanınmasına vesile olan başta yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarıma ve devamında bizlere destek veren kamu kurumları ve özel kurumlara canı gönülden teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü ise bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her zaman destekleyen çok değerli üyelerimize ve camiamıza ediyorum. Hep birlikte daha güzel işler başaracağımıza inancımız tamdır. Bu vesileyle "Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılığı" kendine ilke edinen herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

YÖNETİM KURULU

Engin Uztürk,
Sadi Karagöz,
Mustafa Soykan
Şadi Akdoğan,
İmran Ergin,
Ayhan Arslanboğa,
Remzi Bozman,
Cebrail Keleş,
İsa Tarcan,
Prof. Dr. Yusufhan Yazır,
Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül,

DENETİM KURULU

Turgut Dursun,
Murat Arkan
Veysel Çağlayan

FEDERASYON DELEGELERİ
Engin Uztürk,
Prof. Dr. Yusufhan Yazır,
Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül,
Sadi Karagöz,
İmran Ergin,
Mustafa Soykan,
Şadi Akdoğan,
Ayhan Arslanboğa,
Remzi Bozman,
Cebrail Keleş,

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X