KARTEPE GENÇ AKADEMİ 2023 MEZUNİYETİ

22 Haziran 2023 09:53
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vizyon projelerinden olan Kartepe Genç Akademi yıl sonu mezuniyet töreni büyük coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vizyon projeleri arasında yer alan 2021 yılından bu yana hizmet veren Kartepe Genç Akademi yıl sonu mezuniyet törenini Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirdi. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, veliler ve öğrencilerin katıldığı mezuniyet töreninde öğrenciler yeteneklerini gösterdiler.

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İşaret Dili öğrencileri programın engelliler için çevirisini yaptılar. Programın açılışında veliler adına konuşan Genç Akademi öğrencilerinden Nazan Zeynep Temiz’in annesi Gizem Temiz, “Çağımız çocuklarımızı her türlü tehlikeye çekmeye, onların hayatlarını yönlendirmeye çok müsaittir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem eğlenip hemde öğrendiği dışarıda ki dünyanın sunacağı kötü alışkanlıklardan arınmış kaliteli ortam sunduğu Genç Akademi gibi yerler bizlerin gözü kapalı güven duyduğu yerlerdir. Bu akademinin hizmete sunulmasında emeklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman’a tüm veliler adına teşekkür ediyoruz” dedi.

KARTEPE’NİN EN ÖNEMLİ PROJESİ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Genç Akademi, Kartepe’de yaptığımız en önemli projedir. Evlatlarımıza, geleceğimize yapılan en büyük yatırımdır. Burada sadece fen, matematik öğrenilmiyor. Bu ilçede birlik ve beraberliği oluşturmak istedik. Fonksiyonel bir yer olmasını istedik. Elde ettiğimiz neticeyi bugün bu salon göstermektedir. Bunu başarmak için destek olan ve bizimle işbirliği yapan velilerimize, eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

YETENEKLERİ GÜÇLENDİRİYORUZ

“Bunu birlikte başardık” diyen Başkan Kocaman “2021 yılından bu yana evlatlarımızın gelişmelerini hep birlikte gördük. En fazla zaman geçirdiğim yer Genç Akademidir. Elde edilen başarı bizleri gururlandırmaktadır. Şimdi Arslanbey Mahallemizde Genç Akademi 2’yi kuruyoruz. Memleketin geleceğine hep birlikte yatırım yapıyoruz. Yollar, binalar yapılmaktadır. Bizleri bilgiyle donatacak, yetenekleri güçlendirecek ve hayata hazırlayacak adımları atmamız lazım. Evlatlarımızı hayata hazırlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

GENÇ AKADEMİ VAR

“Hayat sosyal medya içerisinde bulunan renkli dünyadan ibaret değildir” diyen Başkan Kocaman “Hayatın içerisinde herşey var. Gençlerimizi hayata hazırlamak için Genç Akademi var. İnşallah başarılı ve uzun ömürlü olmalarını diliyorum. Bu şehrin çocukları bürokrat olsun, ateşe, bilim insanı olsun. Evlatlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Her zaman onların yanında olacağız” dedi.

MUHTEŞEM GÖSTERİLER

Kartepe Genç Akademi 2021 yılında faaliyete başlayarak merkezimiz kısa sürede hizmet alanını genişleterek toplamda 8690 gencin gelişimine büyük destek verdi. Müzik bölümünde 327 genç gitar, 105 genç keman, 61 genç piyano eğitimi alıyor. Genç Akademi Yıl Sonu gösterisinde KADİM Müzik Korosu ve Nazlıcan Kalaycı, Erva Songuru, Sima Ergünal müzik öğretmeni eşliğinde piyanoda yeteneklerini gösterdiler.  

SERTİFİKALAR DAĞITILDI

Zeynep Aydıner’in şarkılarına kemanda Serra Betül Oğuz eşlik ederken, bağlamada Mine Aydın, “Bilmem şu feleğin bende nesi var?” türküsünü seslendirdi. Tuğba Ertürk, Fatma Zehra Tabiloğlu, Berra Ertuğ ve Ömer Faruk enstrümanları ile yeteneklerini gösterdiler. Gitarda Alp Kocaman, Kemanda Ahmet Efe Küçük. “Akdeniz akşamlarını” seslendirirken, Berat Baltakesmez, Ensar Kurnaz ve Mert Kerim Karaca babalar günü şarkısını seslendirdiler. İngilizce Müzikal gösterisi sonrasında öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X