Muharrem Tutuş Haklı Çıktı! Katırcıoğlu, Gündeme Bomba Gibi Düşen O İddiaları Hürriyet’e Sordu

26 Haziran 2023 01:59
AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i Zirve Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tahsin Keskin'in köşesinde kaleme aldığı skandal iddiaları açıklamaya davet etti.

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş'un gerek meclis kürsüsünden, gerekse sosyal medya hesabı üzerinden sürekli gündeme getirdiği İzmit Belediyesi’nde ki organize işler,  aynı çetenin içerisinde bulunan bir ismin Gazeteci Tahsin Keskin'e itirafıyla su yüzüne çıktı. Kamuoyuna bomba gibi düşen skandal iddiaların bulunduğu köşe yazısını paylaşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Bunlar çok vahim iddialar! Fatma Hanım. Kamuoyunu doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmeye davet ediyorum." dedi

 

İşte o skandal iddiaların yer aldığı Gazeteci Tahsin Keskin’in “Bu iddialar doğru mu Fatma Başkan?” Başlıklı köşe yazısı;

Nisan 2022 tarihinde ''İzmit Belediyesi’nde 50 milyon yolsuzluk tartışması'' başlıklı haberlerde İzmit Belediyesi’nde yapılan denetimde yeğenlerine şirket kurdurup ihalesiz iş verdiği iddia edilen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hüriyyet’e tepkiler çığ gibi büyürken zamanın Zafer Partisi Kocaeli il Başkanı Vedat Çalık:“Sizin hayalini dahi kuramadığınız 50 milyon TL, İzmit Belediyesi’ne çöreklenen eş, dost, yeğen ve yandaşın doğrudan yolsuzluk ile hiç ettiğini biliyor musunuz? İzmit halkı adına, Fatma Kaplan Hürriyet’e soruyorum, İzmit Belediyesi’ne her ay 4 milyon 166 bin fatura bırakan, eş dost akraba, yandaş, arkadaş kimlerdir açıklayınız” demişti.

Ulusal basında da çıkan bu ifadeler üzerine il Başkanı Vedat Çalık, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından görevinden alınmıştı.

Sonrasında da Fatma Başkan hakkında eş, dost, yeğen, akraba yolsuzluk haberleri hep gündeme geldi ama hiçbir belge ortaya konulmamıştı.

Bugün size İzmit Belediyesi’nde sistemin bizzat içinde olan ve şirket kurdurulan kişinin itiraflarını, bizzat kendisinin ifadesiyle yayınlayacağım.

Hemen söyleyeyim.

Bu iddialarla ilgili hem belgeler hem de kayıtlar var.

Başlıyoruz…

Uzun yıllardır turizm bölgelerinde otel yöneticiliği yapan İbrahim Aydın’a daha önceden samimiyetleri olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ve eşinin yakın akrabaları tarafından Haziran 2022 tarihinde İzmit Belediyesi’ne ait bir otelin işletilmesi teklifi götürüldü..

15 bin lira kirası olan İzmit Belediyesi'ne ait otelin başkanın akrabaları ile ortak işletilmesi teklifini kabul eden İbrahim Aydın, İzmit’e getirildi.

Fatma Başkan’ın eşi, yeğeni, yeğenin eşi tarafından İzmit’te ağırlanmaya başlanan İbrahim Aydın’a başka bir teklifte daha bulunuyorlar.

İbrahim Aydın’a İzmit’te ‘’İmsa Organizasyon Danışmanlık Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’’ adında bir şirket kurduran Fatma Başkan’ın ve eşinin akrabaları artık İzmit Belediyesi’nden açık ve kapalı usulde yapılan ihaleleri almaya başlarlar.

Bu arada İbrahim Aydın, şahsi işlerini takip için Antalya’ya giderken kurduğu bu yeni şirket için başkanın akrabası olan Z.K.O.’ya vekalet veriyor.

3 ay sonra İzmit’e dönen İbrahim Aydın, üzerine kurulan olan ‘’İmsa Organizasyon Danışmanlık Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti’nin’’ 7 tanesi direkt, 1 tanesi EKAP üzerinden olmak üzere İzmit Belediyesi’nden 8 farklı ihale aldığını öğreniyor.

Ayrıca şirketin KDV borçlarının yanısıra gelir vergisi dahil olmak üzere diğer borçların da ödenmediğini öğrenen İbrahim Aydın, ‘’ İşlerinizi bitirin, borçlarınızı ödeyin, aksi takdirde savcılığa gideceğim’’ demiş.

Bunun üzerine telaşlanan ortaklar, İbrahim Aydın’ı ikna etmek için Fatma Başkan’ın eşi M.H.’i devreye sokarlar.

M.H.’nin verdiği sözlerle ikna olan İbrahim Aydın, bir süre daha bekler.

Ancak verilen sözlerin tutulmadığını gören İbrahim Aydın, yapılanları medya vasıtasıyla duyurmaya karar veirir, bizi arar.

İbrahim Aydın, geçen bu süre içerisinde İzmit Belediyesi’nde Fatma Başkan’ın ve eşinin kullandığı şirketler arasında kendisinin şirketi dışında  başka firmalarında olduğunu öğrenmiş.

İbrahim Aydın’ın İzmit Belediyesi’nde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükleri konusundaki ifadelerini toplumsal bir infiale neden olmamak için burda yayınlamak istemiyorum.

Yani iddialar o kadar vahim!

İzmit Belediyesi’nden ihale alan şirketler arasında başkanın akrabası olan Z.K.O.’nun ortağı olduğu şirketler de varmış.

Bütün bu şirketlerin dışında İzmit ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’ne iş yapan yine başkanın akrabalardan D.Y. ve A.Ü.’nün de isimleri geçiyor.

Bütün bunları bana anlatan İbrahim Aydın, çok daha feci bir itirafta bulunarak ‘’Ben İzmit'te ofis açtığımda Z.K.O. daha önce ki firmalarının bütün direkt teminlerinin faturalarını ve yönettiği şirketlerin evraklarını babası ile getirip benim ofisimde sakladı’’ dedi.

Tekrar ifade ediyorum, bu yazdıklarım bana sadece sözlü olarak değil aynı zamanda da yazılı olarak da verildi.

Kesilen faturalar, whatsapp yazışmaları, aramaların hepsi İbrahim Aydın tarafından hepsi kayıt altına alınmış.

Belgeler, arama kayıtları, mesajlarla destekleniyor, kimsenin inkar edecek durumu yok yani.

Bütün bu iiddiaların sahibi olan İbrahim Aydın, bir çok belgeyi, mesajı ve yazışmayı bana da gönderdi zaten.

Bu arada ufak bir notu da sizinle paylaşmak istiyorum.

Belediyede iddia edilen usulsüzlükler yapılırken en çok çekindikleri ismin Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş’un olduğunu öğrendim.

Başkan ve akrabaları hiç kimseden korkmadıkları kadar Tutuş’tan korkuyorlarmış.

 Köşe yazısına tıklayarak ulaşabilirsiniz

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X