KO-MEK, ‘Ev Becerileri Atölyesi’ kursu açıyor

17 Haziran 2023 10:04
KO-MEK’te genç nesillere günlük hayatta fayda sağlayacak ‘Ev Becerileri Atölyesi’ başvuruları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), geçtiğimiz dönem yaz tatilinde olduğu gibi bu yaz döneminde de ev becerileri kursunu hayata geçiriyor. Özellikle Kocaeli gençliğinin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunan KO-MEK, eğitimin günlük hayatta da sürdürülebilmesi amacıyla farklı branşlarda ‘Ev Becerileri Atölyesi’ açıyor. Ücretsiz olarak faaliyetlerini gerçekleştirecek olan atölyelerde gençlere “Temel Mutfak Becerileri”, “Temel Dikiş Teknikleri”, “Temel Tamir Bakım Onarım Teknikleri”, “Temel İlk Yardım Eğitimi”, “Yabancı Dil”, “Müzik”, “Resim”, “Drama”, “İşaret Dili”, “Güzel Konuşma”, “Robotik Kodlama”, “Takı”, “El Sanatları”, “Akıl ve Zeka Oyunlar”, “Kişisel Bakım” branşlarında eğitimler verilecek.

 

EĞİTİMLER 3 TEMMUZ-28 TEMMUZ ARASINDA

KO-MEK, ‘Ev Becerileri Atölyesi’ ile genç nesillere günlük hayatta fayda sağlayacak pratik bilgileri kazandıracak. Atölyeden 10-18 yaş arasındaki kursiyerler yararlanacak. Eğitimler 3 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında haftanın beş günü ( Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) saat 10.00-15.00 saatleri arasında verilecek.

 

KOCAELİLİ GENÇLER BİR ADIM ÖNDE

KO-MEK, ‘Ev Becerileri Atölyesi’ ile herkesin günlük hayatta karşısına çıkabilecek durumlar için gençleri hazırlayacak. Bu bağlamda KO-MEK, ileride kendi ayakları üzerinde durabilecek, musluğu bozulduğunda tamir edebilecek, söküğünü dikebilecek, karnını doyurabilecek ve aynı zamanda gençlerin sevdiği bir hobisinin olmasını hedefliyor.

 

12 İLÇEDE 40 KURS MERKEZİNDE EĞİTİM VAR

Eğitimler paket halinde verilecek ve tüm branşlara zorunlu katılım sağlanacak. Ev Becerileri Atölyesi, SEKA Kaynak Atölyesi, Gebze Sanat ve Kaynak Atölyesi, Umutttepe ve Kurs merkezleri hariç diğer 40 kurs merkezinde eğitimler verilecek.

 

BAŞVURULAR KOMEK.ORG ADRESİNE

Kursiyerler, bir aylık eğitimlerin sonunda katılım belgelerini alabilecek.

Ev Becerileri Atölyesinden yararlanmak isteyen gençler için başvuru süresi başladı. Başvurular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının www.komek.org sitesinden online yapılacak.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X