Kocaeli ekibi toplamda 32 vatandaşı en kaz altında kurtardı

08 Şubat 2023 10:48
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler sebebiyle afet bölgelerine giden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şimdiye kadar 32 kişiyi enkazdan sağ kurtardı.

İki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek için Kahramanmaraş ve Adıyaman'a giden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile A Takımı ekipleri, sahadaki arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AFAD koordinesinde çalışmalarına devam eden belediye ekipleri, Kahramanmaraş'ta 16, Adıyaman'da 13 Hatay’da 3 toplamda 32 vatandaşı enkaz altından sağ çıkardı.

Büyükşehir A Takımı, depremin 40. saatinde Kahramanmaraş'ta 2 kişiyi enkazdan canlı kurtardı. Trabzon Caddesinde çöken 2 ayrı binadan 62 ve 55 yaşlarında 2 kadını enkazdan çıkardılar. Ekiplerin kurtardığı kişiler arasında Maraş’ta 5 yaşındaki Yağmur’da yer aldı. Hatay’da 52 saat sonra enkaz altından kurtarılan Semra Et isimli vatandaş ekibe teşekkür etti. Kurtarılan yaralılar sağlık ekiplerine teslim edildi. Ekiplerin deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X