KOCAELİ ÖZ SAĞLIK İŞ ŞUBE BAŞKANI SEDAT BALKAN HAKKINDAKİ İDDİALAR ŞAŞKINLIK YARATTI!

10 Haziran 2023 14:42
Sağlık çalışanı olarak bir yerde kadrosunun gözükmediği ve atamayla göreve gelen Öz Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ın sendikayı yönetmek için yıllardır şubeyi kapatıp açtığı ve birinci olağan kongreyi yapmadığı iddia ediliyor.

Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ın kongre kararı almamak ve genel merkez ataması ile sendikayı yönetmek için yıllardır şubeyi kapatıp açtığı ve birinci olağan kongreyi yapmadığı iddia ediliyor.
SANDIK KURULMASINI İSTİYORLAR
2015 yılında kurulan ve 2018 yılında yetki alan Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şubesinin Kocaeli’de yaklaşık 4 bin üyesi bulunuyor. Sendikanın üyeleri birinci olağan kongrenin yapılmasını ve sandık kurulmasını istiyor. Sağlık çalışanı olarak bir yerde kadrosunun gözükmediği ve atamayla göreve gelen Öz Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ın üyelere yönelik hiçbir faaliyet yapmadığı konuşulurken, nasıl ataması yapıldığı da üyeler tarafından merak ediliyor. Sendikanın atama ile yönetilmesine itiraz eden üyeler, şeffaf bir şekilde yönetilip hesap verebilir denetlenebilir konuma getirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X