ÖZ SAĞLIK İŞ KOCAELİ ŞUBESİ’NE KAYYUM ATANDI! “VEDA ETMİYORUZ ZORUNLU ARA VERİYORUZ”

25 Temmuz 2023 10:49
Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan sendikaya kayyum atandığını duyurarak “Veda etmiyor kısa bir süre zorunlu ara veriyoruz” dedi.

 Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ın kongre kararı almamak ve genel merkez ataması ile sendikayı yönetmek için yıllardır şubeyi kapatıp açtığı ve birinci olağan kongreyi yapmadığı iddia ediliyordu.  Sağlık çalışanı olarak bir yerde kadrosunun gözükmediği ve atamayla göreve gelen Öz Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ın üyelere yönelik hiçbir faaliyet yapmadığı konuşulurken, nasıl ataması yapıldığı da üyeler tarafından merak ediliyordu. Sendikanın atama ile yönetilmesine itiraz eden üyeler, şeffaf bir şekilde yönetilip hesap verebilir denetlenebilir konuma getirilmesi gerektiğini ifade ederek sandık kurulmasını istemişlerdi. Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan, yaptığı açıklama ile sendikaya kayyum atandığını söyledi. Balkan “Bu hukuki süreci iyi değerlendireceğiz.  Kayyum heyeti belirli bir süre için sendikamızda kanuni görevlerini yerine getirecektir.” Dedi.

“VEDA ETMİYOR KISA BİR SÜRE ZORUNLU OLARAK ARA VERİYORUZ”

“HUKUKA SONUNA KADAR SAYGILIYIZ GENEL KURULUN İPTALİ KARARI ADİL BİR KARAR DEĞİLDİR 3. Olağan Genel Kurulun iptaline ilişkin olarak açılmış olan dava Yargıtay aşamasında Sendikamıza Kayyum atanması kararı ile sonuçlanmıştır. Sendikamız Yönetim Kurulu adına konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şu şekildedir: Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin 2023/13127 esas sayılı ve 2023/11289 sayılı kararına istinaden, Sendikamızın Genel Kurula götürülmesine karar verilmiştir. Bilinmelidir ki; Öz Sağlık İş Sendikası olarak hukuka sonuna kadar saygı duymakla beraber, Sendikamız hakkında verilen bu kararı Adil, Hakkaniyetli ve Ölçülü bulmuyoruz. 20/21 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan Genel Kurulumuzun iptal edilmesi istemiyle başlayan hukuki süreçte gelinen noktada; şubesi olmayan illerde yapılan delege seçimlerinin ve 3. Olağan Genel Kurulun yenilenmesine karar verilmiştir. Süreç sonunda Sendikamız YENİ BİR GENEL KURUL yaparak yoluna devam edecektir. Tüzük ve yönetmeliğe aykırı bazı eksikliklerden kaynaklanan bu durumun ölçüsüz bir yaptırımla sonuçlanmış olması, hukuka olan güveni ve kamuoyu vicdanını zedelemiştir. Özellikle belirtmek gerekir ki hem Genel Merkez yönetimi, hem de teşkilatlarımız yolsuzlukla, hırsızlıkla, sahtecilikle suçlanmamış, Mahkeme sadece Genel Kurulun yenilenmesi kararını vermiştir. Sendika olarak hukukun gereği yerine getirilerek Mahkeme tarafından atanacak olan heyete, belirlenmiş görev ve süresi boyunca hem Sendikamız hem de teşkilatlarımız tarafından seçim süreçlerinde yardımcı olunacaktır. Sendikamızın sağlık ve sosyal hizmet işkolunda bugüne kadar sürdürmüş olduğu faaliyetler, örgütlenme çalışmaları, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve üyelerimizin haklarını savunmak adına açılmış olan davalarımıza aksatılmadan devam edilecektir. Yönetim Kurulu olarak veda etmiyor, kısa bir süre zorunlu olarak ara veriyoruz. Kayyum tarafından yapılacak olan Genel Kurul’da kanunen doğal aday sayılacağız. Öz Sağlık-İş teşkilatlarımız ve yeniden seçilecek olan delegelerimizin desteği ile kaldığımız yerden sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine hizmet etmeye devam edeceğiz. Saygı ile duyururuz.” Dedi.

 

“HUKUKİ SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

“ÜYELERİMİZE KAYYUMA İLİŞKİN BİLGİ NOTU 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan Genel Kurulumuzun iptal edilmesi istemiyle başlayan hukuki süreçte gelinen noktada; Yargıtay tarafından Şubesi olmayan illerde yapılan delege seçimlerinin ve 3. Olağan Genel Kurulun yenilenmesine karar verilmiştir. Sendikamıza KAYYUM atanmış ve bu sürecin ilgili heyet tarafından yönetilmesine kararı alınmıştır. Yani atanan heyet, belirlenen bir süre içerisinde Sendikamızı yönetecek ve itiraz edilen yerlerde ÜST KURUL DELEGE SEÇİMLERİNİ yeniden yapacak ve yeni BİR GENEL KURUL yaparak yoluna devam edecektir.

o Sendikamıza KAYYUM atanma gerekçesi

EKSİK EVRAK,

EKSİK TUTANAK

EKSİK İŞLEMDİR.

  • Yani başka yerlerdeki KAYYUM atamaları gibi değil.
  • Yargıtay kararında;

o YOLSUZLUK SUÇLAMASI YOK

o İLTİMAS SUÇLAMASI YOK

o ZİMMET SUÇLAMASI YOK

o USULSÜZ YÖNETİM YOK

  • Karar da ne var; delege seçimleri yapılırken yapılan işlemlerin eksikliği ve evrakların eksikliği var.
  • Yani hani bir devlet dairesine gittiğinizde “Evrakınız eksik, git tamamla getir” derler ya, işte Yargıtay bizimle ilgili verdiği bu ağır ve adil olmayan kararla, “Evrakınız eksik, sizi bir süreliğine görevden alıyorum. Bu eksiklikleri siz değil atanacak KAYYUM hazırlayacak” dedi
  • Yani bu kararın TAM TANIMI budur.
  • Hukuka saygılıyız ama kararı eleştiriyoruz, adil ve hakkaniyetli bulmuyoruz.

ŞİMDİ NE OLACAK?

  • Şimdi 210 bin üyeli, yetkili sendika olarak bugüne kadar olduğu gibi yine AYNI HEYECAN, AYNI ŞEVK, AYNI ÇABA ile sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için AYNI HEYECANLA çalışmaya devam edeceğiz.
  • Mevcut yönetimimiz kanun gereği, KAYYUM tarafından yapılacak YENİ GENEL KURULUN DOĞAL ADAYI olacaklardır. Bu zaten kanuni bir zorunluluktur.
  • Bizler bu süreçte asla ALGILARA kapılmayacağız.
  • KAYYUM kararını fırsat bilip PSİKOLOJİK olarak üzerimize oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İFTİRALAR atılabilir. Bu iftiralar karşısındaki en büyük kozumuz Mahkeme gerekçesinde de yazan EKSİK EVRAK, EKSİK TUTANAK ifadeleridir.
  • ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİKTİR.
  • Bu hukuki süreci iyi değerlendireceğiz.
  • Kayyum heyeti belirli bir süre için sendikamızda kanuni görevlerini yerine getirecektir.
  • Bundan sonra daha çok emek verip daha çok çalışıp, Öz Sağlık-İş’i bulunduğu yerden çok daha yükseklere birlikte taşıyacağız.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X