PAZARCILARDAN YKS AÇIKLAMASI!

17 Haziran 2023 14:52
Yüksek Öğretim kurumları (YKS) sınavına girecek olan öğrenciler için Kocaeli genelinde okullara yakın olan Pazar yerlerinde ses önlemi alınacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 3 milyon 527 bin 466 adayın katılımıyla tamamlandı. Yarın saat 10.15'te yapılacak ikinci oturum AYT'ye 2 milyon 573 bin 156 aday katılacak. Aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek üçüncü ve son oturum YDT'de ise İngilizceden 316 bin 572, Arapçadan 13 bin 774, Almancadan 4 bin 705, Fransızcadan 1745, Rusçadan 1218 kişi sınava girecek.

SESE DUYARLI OLUNACAK

Sınav hassasiyeti yaşayan veliler ve öğrencilerin yanı sıra çevrenin de duyarlı olması gerektiği saatler için Kocaeli Pazarcılar Esnafı da önlemini almış durumda. Kocaeli Pazarcılar Odası Ramazan Kumsar konuya dair yaptığı açıklamada Pazar günü bütün pazarların açık olacağını fakat okul yerlerine yakın olan pazarlarda özellikle ses konusunda önlem alınacağını vurguladı. Öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması adına pazarcı esnafı yüksek sesle, bağırarak satış yapmayacak.

PAZARCILARDAN EMEĞE SAYGI

Kumsar;”Sınava girecek öğrencilerimizin emeklerine duyduğumuz saygıdan dolayı bu kararı aldık.Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyoruz. Pazarcı esnafı olarak yapılacak olan satışlar sırasında özellikle sınav saati aralığında yüksek sesten kaçınacağız. Sınava girerek geleceği için ter dökecek olan bütün kardeşlerimize de başarılar diliyoruz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X