SINAVLARIN YÜZ YÜZE OLMASI ÖĞRENCİLERİ İSYAN ETTİRDİ!

17 Mayıs 2023 12:31
Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler isyanda. Seçimin ikinci tura kalması ile pek çok okulda sınavlar ertelenmiş ve online olarak yapılması kararı alınmıştı. Fakat Kocaeli Üniversitesi ’de sınavlara yüz yüze yapılması şartı koyuldu.

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALDI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem Milletvekili seçimleri geride kaldı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan Millet İttifakı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na seçimde büyük fark attı. Yine de adayların yeterli çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı.

ÖĞRENCİLER İÇİN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Birçok seçmen kayıtlı olduğu illerde oy kullanmaya gitmişti. Şimdi tekrar bir trafik yaşanacak. Peki öğrenciler için bu durum nasıl işleyecek?

YURTLAR TAHLİYE EDİLDİ, ÖĞRENCİLER EVLERİNE DÖNDÜ

Yaşadığımız deketi nedeniyle KYK yurtları depremzedelere tahsis edilmişti. Bir süre uzaktan eğitim kararı alınmış ve dersler online olarak yapılmaya başlanmıştı. Depremzedelerin yurtlara getirilmesi kararı ile son sınıf öğrencilerinin KYK yurtları ile ilişikleri kesilmiş, kirada yaşayan öğrenciler ise evlerini boşaltmıştı.

SINAVLARIN YÜZ YÜZE OLMASINA KARAR VERİLDİ

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından sınav takvimlerinde de değişiklik yapılarak ertelendi. Bir çok okulda sınavlara online olarak devam etme kararı alındı. Fakat Kocaeli Üniversitesi’nde sınavların yüz yüze yapılacağının açıklanması öğrencileri de sıkıntıya soktu. Sınavların yüz yüze olması durumda ne yapacaklarını bilmeyen öğrenciler duruma isyan etmeye başladı.

KALACAK YER KONUSUNDA SIKINTIYA DÜŞÜLECEK!

Yurtları ve evlerini boşalttıkları için geri döndükleri takdirde kalacak yer sıkıntısı yaşayacak olan birçok öğrenci okul yetkilileri başta olmak üzere siyasi isimleri de etiketleyerek sosyal medya platformu Twitter üzerinden çağrı yapmaya başladı. Fakat yapılan çağrılara henüz bir dönüş sağlanmadı. Cuma günü Kocaeli Üniversitesinde toplanacak olan senato ile son karar duyurulacak. Cuma gününe kadar seslerini duyurmak isteyen öğrenciler yaşanacak olan mağduriyetlerin göz önüne alınmasını ve sınavların online devam etmesini istiyor.

ÖĞRENCİLERDEN GELEN ŞİKAYET İHBARLARI İSE ŞU ŞEKİLDE;

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X