Yakup Karaaslan aday adayı oluyor

15 Kasım 2023 17:02
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark’ta İdari İşler Müdürlüğü görevini yürüten Yakup Karaaslan, Belediye Başkanlığı için aday adayı olmaya karar verdi.

Kandıra’nın tanınan ve sevilen simalarından olan Karaaslan, 17 Kasım Cuma günü saat 15:00’de Kandıra Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunacak. Başvuru esnasında Kandıra halkı ve sivil toplum kuruluşları tarafından geniş bir katılımın olması bekleniyor.

Yerel Yönetimler ve İşletme gibi alanlarda yüksek eğitialan Yakup Karaaslan, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezundur. 1979 doğumlu Karaaslan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev aldı. İzkander ve Kandıra - İzmit Çevre Köyleri Derneği Kuruculuğu ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Karaaslan aynı zamanda, Pusula Düşünce Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olup KİHMED (Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği) üyesidir.

SİYASİ KARİYERİ

1994-1999 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı teşkilatlanma çalışmalarında ve Fazilet Partisi Gençlik Kollarında görev alan Karaaslan sırasıyla, AK Parti gençlik kolları, mahalle, belde ve ilçe teşkilat çalışmalarını yürüttü. 2002-2007 yılları arasında AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı,  2007-2009 yılları arasında AK Parti Kocaeli Ana Kademe İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2009-2015 yılları arasında AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İşler, Seçim İşleri, Mali İdari İşler, Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi Hukuki İşleri Başkanlığını yürüttü. 2015-2018 yılları arasında AK Parti Kocaeli Ana Kademe İl Yönetim Kurulu üyeliği, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Yerel, Genel ve Referandum seçimlerinde il ve ilçe SKM Başkan Yardımcısı olarak görev alan Karaaslan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Yakup Karaaslan 2019 tarihinde K.B.B. UlaşımPark A.Ş. İdari İşler Müdürlüğüne atanarak göreve başladı ve görevi esnasında 1 yıl süresince Terminal ve Otoparklar müdürlüğüne de vekâlet etti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X