Asgari ücret için kritik viraj! Kaç TL olacak? 4 farklı zam senaryo

01 Haziran 2023 17:45
Asgari ücret için gözler 5 Haziran’a çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 5 Haziran’da mayıs ayı enflasyonunu açıklayacak bu rakama göre asgari ücrete yapılacak zam oranı da netleşmeye başlayacak. Peki asgari ücrete ne kadar artış olacak? Ekonomist Muhammet Bayram, 4 farklı senaryoda tahminlerini açıkladı. İşte detaylar...

Asgari ücrette gözler 5 Haziran’da. TÜİK enflasyon verilerini açıklayacak. Buna göre de  asgari ücret tutarı netleşmeye başlayacak. Peki asgari ücrette hangi parametreler etkili olacak, temmuz ayı için olası zam senaryoları neler? 

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Ekonomist Muhammet Bayram, CNN Türk’te açıkladı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Bu dönem içerisinde enflasyon düşmeye başlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla artışlar yapıldı. TÜRK-İŞ ve TİSK taleple masaya gelecek. Burada geçtiğimiz dönemde TÜRK İŞ Başkanı açlık sınırının altında olmaz demişti, 9 bin liranın altını kabul etmiyoruz diyerek masadan kalkmıştı. Burada talepler önemli. 8507 TL olarak asgari ücret belirlenmişti. 

Daha sonra Çalışma Bakanlığı ilk defa kamuoyu araştırması yaptı. Hem işveren hem işçi tarafı hem de halk tarafında ne kadar asgari ücret beklentisi var ölçüldü. 7500 lira olarak ölçüldü. Ona rağmen 8507 TL yapıldı. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X