Derince’de 100. Yıl Kutlamaları

29 Ekim 2023 15:18
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı Derince’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlk olarak İlçe Kaymakamlığı’nda gerçekleşen tebrikat töreninin ardından programlar Belediye Stadı’nda devam etti

Çelenk Sunumu Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli ve Derince’de de kutlama programları tertip edildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleşen geniş katılımla birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı. Derince İlçe Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin birlikte organize ettiği 100. yıl kutlamaları kapsamında ilk gün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunularak sonrasında “Her Eve Bir Bayrak” etkinliği kapsamında şanlı Türk Bayrağımız ilçe halkına takdim edildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ikinci günü olan 29 Ekim Pazar ise ilk olarak İlçe Kaymakamlığı’nda tebrikat töreni yapıldı.

Yoğun Katılım Sağlandı

Kaymakamlıkta yapılan tebrikat programının ardından Derince Belediye Stadı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleşti. Program Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Burhan Arpacı, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kızıltaş, İlçe Emniyet Müdürü Şahaser Şen, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, başkan yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kutlama Programı Derince Stadı’nda

Katılımın oldukça yoğun olduğu Derince Belediye Stadı’nda gerçekleşen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlamalarda Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Burhan Arpacı ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, sahayı dolaşarak öğrencilerin ve törene katılan vatandaşların bayramını tebrik etti. Kutlama programında bir konuşma yapan Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, tüm katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

Günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okunması ve gösterilerle devam eden stadyumdaki program ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Derince’de gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programları İlçe Müftülüğü’nün Derince Şehitliği’nde düzenlediği şehitlik ziyaretleri, ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar edilmesinin ardından noktalandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X