KARTEPE’NİN GENÇLERİNE BAŞARI ÖDÜLÜ

03 Ağustos 2023 09:31
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, YKS sınavına girerek Kartepe’de ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere Balşkan Turu hediye ederek ödüllendirdi.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere Balkan Turu hediye etti. Balkan Turu’na katılacak öğrenciler 24 Ağustos’ta İstanbul’dan Bosna-Hersek’e gidecekler 29 Ağustos’ta Kartepe’ye dönecekler.

 

BALKAN TURUNA GİDECEK ÖĞRENCİLER

Kartepe Belediye Başkanı Kocaman, YKS sınavları öncesinde Kartepe’de yaşayan ve eğitim gören YKS’de ilçede ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere verdiği Balkan Turu sözünü yerine getiriyor. YKS sınav sonuçları sonrasında Ferihan Feyza Tulansoy, Çağla Karakurt, Rumeysa Çin, Nisanur Doğan, Hanne Şule Torlak, Ahmet Doruk Akbaş, Mert Girginç, Alara Avcı, Rumeysa Uçar ve Semanur Karagöz Kartepe’de ilk 10’a girerek Balkan Turu’na katılmaya hak kazandı.

 

ÖNEMLİ YERLER ZİYARET EDİLECEK

Dört gün üç gece yapılacak olan Balkan Turu’na gidecek olan Kartepeli öğrenciler, 18.yy Boşnak mimarisi ile yapılmış Sebil, Osmanlı döneminden kalma Bakırcılar Sokak, Fatih Sultan Mehmet adına yaptırılan Hünkar Camii, 6 Nisan 1945’te Yugoslav ordusu tarafından Almanların işgalindeki Saraybosna’nın kurtarılışı anısına yakılan sönmeyen ateş, Koski Mehmet Paşa camii, Mostar Köprüsü, Tara Kulesi, Kriva Cuprija, Tabakhane camii ve hamamı, Elçi İbrahim Paşa Medresesi, Plava Voda, Travnik kalesi, Alaca Cami, Travnik Çarşısı gibi bir çok tarihi ve turistik noktayı ziyaret edecek.

 

SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Evlatlarımızı ödüllendirmek ve motive etmek gerekiyor. Sınav öncesi evlatlarımızı motive etmek ve teşvik etmek için duyurumuzu yapıp, söz vermiştik. Şimdi de sözümüzü tutuyoruz. Kartepe’de yaşayan, okuyan çocuklarımız bizim evlatlarımız. Geleceğimizin gerçek sahipleri onlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin Kartepeyi unutmayın. Bosna-Hersek’i ziyaret ettim. İnanılmaz bir yerdir. Çok acıların yaşandığı bir yerdir. Gençlerimizin mutlaka görmesi gerektiği bir yerdir. Orada yaşananları gördüğünüz zaman daha çabuk olgunlaşacaksınız” açıklamasında bulundu.   

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X