Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'görevinde kal' mesajı: İstanbul'u kazanacağına inanıyorum

12 Ağustos 2023 16:27
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki 'değişim' hareketine öncülük eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu'na 'görevinde kal' mesajı gönderdi. İmamoğlu için İBB başkanlığını işaret eden Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum" dedi.

Mayıs ayındaki seçimlerde çok tartışılan ittifaklara rağmen beklediğini bulamayan CHP'de 'değişim' hareketi devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 'nun fitilini ateşlediği çağrı sonrası parti adeta ikiye bölünürken, istifa çağrılarına kulak asmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Halk TV'ye önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu yeniden İstanbul'un başında görmek istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum" dedi.

ADRES GÖSTERDİ: KAZANACAKLARINA İNANIYORUM

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Belediye başkanı arkadaşlarıma 'şikayet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz' dedim. Öyle yapıyorlar. Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’ nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Hükümet üç tane maskeyi dağıtamadı ama CHP’li belediyeler bir günde sorunu çözdüler ve korona salgınında maskeleri bedava dağıttılar. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü.

Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in (İmamoğlu) Mansur Bey’in (Yavaş) yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum."

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X