Başkan Söğüt, Kaşkaldere projesini inceledi

28 Åžubat 2024 12:01
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi iş birliği ile yapılan Kaşkaldere (95 Evler) D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolları çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Körfez’de trafiÄŸe neÅŸter vuracak önemli projelerden biri olan KaÅŸkaldere (95 Evler) D-100 Altı KavÅŸak ve BaÄŸlantı Yolları çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Körfez Belediye BaÅŸkanı Åžener SöÄŸüt’te çalışmaları yakından takip ediyor. Son olarak proje alanını ziyaret eden BaÅŸkan SöÄŸüt, görevli ekiplerden çeÅŸitli bilgiler de aldı. 
KAÅžKALDERE KAVÅžAÄžI’NDA Ä°LAVE KÖPRÜYE KÄ°RÄ°ÅžKocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yapılan KaÅŸkaldere (95 Evler) D-100 Altı KavÅŸak ve BaÄŸlantı Yolları çalışmaları kapsamında Eski Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü önünden devam eden güney yan yolun (Ä°stiklal Caddesi), D-100 üzerindeki Kiraz kavÅŸaÄŸa direk ulaşımı için imal edilen yeni yolda köprü kiriÅŸ montajları yapıldı. 20 adet kiriÅŸin monte edildiÄŸi köprü ile güney yan yolla Kiraz kavÅŸaÄŸa (Cahit ZarifoÄŸlu Caddesi) ve Ä°stanbul istikametine kesintisiz ulaşım saÄŸlanacak. D-100 ile aynı yüksekliÄŸe çıkarılan iki açıklıklı 40 metre uzunluk 8,5 metre geniÅŸliÄŸe sahip ilave köprüyle Ä°zmit-Ä°stanbul istikametinden dönel kavÅŸaÄŸa baÄŸlanılacak.
FORE KAZIK VE ZEMÄ°N SAÄžLAMLAÅžTIRMADerince ile Körfez ilçeleri sınırında yer alan ve yoÄŸun araç akışının olduÄŸu bölgede, trafiÄŸi hızlandırmanın yanı sıra kolay ve konforlu ulaşım imkânı da saÄŸlanacak. Çalışmalar kapsamında 396 adet fore kazık toplamda 6 bin 100 metre derinliÄŸe çakıldı. Fore kazığın yanı sıra zemini saÄŸlamlaÅŸtırmak için 1.530 adet DSM toplamda 20 bin metre derinliÄŸe uygulandı. Uygulanan zemin iyileÅŸtirilmesi ve saÄŸlamlaÅŸtırması kapsamında 13 metre derinliÄŸe kadar kolonlar oluÅŸturuldu.
DÖNEL KAVÅžAK, YENÄ° MENFEZ VE DUBLE YOLKaÅŸkaldere KavÅŸağının altındaki mevcut menfez geniÅŸletilerek 326 metrelik yeni bir menfez inÅŸa edildi. Ä°stiklal Caddesi devamındaki Burcu Sokak’tan KaÅŸkaldere Mesire Alanının batı tarafından Bayır ve Rüzgarlı Sokak güzergahını takip eden YaÅŸar DoÄŸu ve Elveda Caddesi kesiÅŸimindeki dönel kavÅŸaÄŸa bin metre uzunluÄŸunda 2x2 ÅŸeklinde yeni bir yol inÅŸa edilecek. Körfez ve Derince ilçeleri sınırındaki KaÅŸkaldere kavÅŸağında araç kesiÅŸim noktalarıyla sinyal fazını azaltmak ve trafik güvenliÄŸini saÄŸlamak amacıyla elmas kavÅŸak yapılacak.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X