BEKLEMEDİĞİ YERDEN GOL YİYEN HÜRRİYET ÇILGINA DÖNDÜ!

04 Ağustos 2023 12:20
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in tıkadığı bir süreç daha, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın araya girmesiyle çözüldü. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, İzmit Belediyesi’nin satmak istediği arsaların ihalesine Büyükşehir’in gireceğini ve bu sebeple arsa satışı için onay vereceklerini açıkladı. Beklemediği yerden gol yiyen Hürriyet, yapılan bu açıklama sonrası adeta çılgına döndü.

DEVREYE BÜYÜKAKIN GİRDİ

AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, mecliste onay verdikleri toplamda 4 araziyi 75 milyon liraya satan ve buna rağmen 32 milyon lira tutan EYT’li tazminatlarını ödemeyen İzmit Belediyesi’nin yeniden arsa satışı yapmak istemesini uygun görmeyerek onaylamamıştı. Meclis oturumundan sonuç alamayan Başkan Hürriyet, uzlaşmak yerine yine AK Parti ve MHP’li meclis üyelerini billboardlara şikayet etmiş, sosyal medya ve basın arayıcılığı ile baskılamaya kalkmıştı. Başkan Hürriyet’in inatla germeye çalıştığı süreç sonrası, İzmit’te her zaman olduğu gibi yine devreye Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın girdi.

“DERDİ PROBLEM ÇÖZMEK OLAN KİŞİ ALTERNATİF ARAR”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in baskıcı ve ısrarcı tutumu karşısında, kamu malının kamuda kalmasını savunarak, aynı zamanda EYT’li işçilerin de mağdur olmaması adına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile görüşen AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş: Bizim cumhur ittifakı olarak bu yerin satışı ile ilgili sürecin başından bu yana, başlıca iki derdimiz vardı. Birincisi, bu arazinin kamuda kalması, ikincisi EYT’ li emekçilerimizin sorununu çözmek. Ancak gelinen noktada ve İzmit Belediye Başkanı’nın tavırlarından da anlaşılan şudur ki: Kendileri bu konuyu çözmek yerine, buradan siyasi menfaat elde etme gayretine girdiler. Derdi problem çözmek olan kişi alternatif arar.

“İZMİT BELEDİYE BAŞKANI’NIN MUHATABI İL BAŞKANLARI DEĞİL, İLÇE BAŞKANI”

Tutuş açıklamalarının devamında: Önce billboardlara çıkıp, sonra İl Başkanları’ndan randevu istenmez. Kaldı ki, siyasi denklik olarak İzmit Belediye Başkanı’nın muhatabı İl Başkanları değil, İlçe Başkanları’dır. Buradan bile "Bana Randevu Vermediler" diyebilmek için siyaset devşirme gayretine girilmiştir. Niyeti iş çözmek ve uzlaşmak değil, iyi niyetli değil, uzlaşı istemiyor. Dolayısıyla hem bu arazinin kamuda kalması, hem de EYT'li emekçilerimizin sorunlarını çözmek adına, Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Tahir Büyükakın ile yaptığımız görüşmelerde, ilgili yerin, Büyükşehir Belediyemiz tarafından satın alınması yönünde olumlu bir kanaat ortaya çıkmıştır. Sayın Başkanımız’a, konu ile ilgili olumlu yaklaşımı ve gerçek manada uzlaşı örneği için çok teşekkür ederim.” Açıklamalarında bulundu.

TUTUŞ’U PAYLAŞIM BOMBARDIMANINA TUTTU

Tutuş’un açıklamaları sonrası beklemediği yerden gol yiyerek çılgına dönen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kamu malının kamuda kalacak olmasını ve EYT’li işçilerin mağduriyetlerinin çözülecek olmasını bir tarafa koyarak, sosyal medya hesabı üzerinden Tutuş’u paylaşım bombardımanına tuttu.Başkan Hürriyet yaptığı paylaşımlarında Başkan Büyükakın’ın devreye girmesiyle çözülen süreçten nasıl rahatsızlık duyduğunu adeta gözler önüne serdi.

Konuyu ivedilikle çözebilmek için İzmit Belediyesi Olağanüstü Meclisi'ni Ağustos ayı içerisinde toplama kararı alan Başkan Hürriyet’in bundan sonraki süreçte ne yapacağı ise merak ediliyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X