Çenesuyu’ndan Kamuoyuna Duyuru

08 Ağustos 2023 19:34
Derince Belediyesi iştiraklerinden Çenesuyu A.Ş. kamuoyunda yer alan mesnetsiz ve gerçeği yansıtmayan art niyetli iddialar nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı. Çenesuyu A.Ş.’den konuyla alakalı yapılan açıklama şu şekilde;

MESNETSİZ HABER

“Kocaeli Gündem isimli web ortamında, 07.08.2023 tarihinde, saat 10:32’de şirketimizin

en son yaklaşık 6 ay öncesinde üretimi yapılmış olan ürün çeşidinde yer alan 225 cc bardak

suyun görüntüsünün yer aldığı, mesnetsiz ve hakikate muhalif haber nedeniyle Kamuoyuna

açıklama yapılması durumu hâsıl olmuştur. İsmi yukarıda zikredilen, web ortamında yayımlanan mesnetsiz haber öncesinde, 03.08.2023 tarihinde, ismi, e-posta adresi ve telefon numarası, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş olan kişinin e-postası ile şirketimize ait kurumsal e-posta adresine gönderdiği yazışma ile süreç başlamış olup, ürünün incelenmek amacıyla istenilmesi üzerine ürünün atıldığı ifade edilmiştir”

 

ÇENESUYU’NA ŞANTAJ YAPILDI

“04.08.2023 tarihinde ismi, e-posta adresi ve telefon numarası, Kocaeli Cumhuriyet

Başsavcılığı’na bildirilmiş olan başka bir kişinin e-postası ile şirketimize ait kurumsal e-posta

adresine gönderdiği yazışması ve ardından müşteri hizmetleri numarasından araması üzerine,

ürünü incelenmek amacıyla istenilmiştir. Aramayı yapan şahıs bunun üzerine görüşmeyi

sonlandırmış olup 03.08.2023 tarihinde daha önce e-posta adresine yazışma yapan ilk şahıs

telefon ile arayarak yüksek miktarlı bir bedel talep ederek “Ya para verirsiniz ya da bu videoyu basına vereceğim” diyerek şantaj niteliğinde beyanlarda bulunmuştur. 07.08.2023 tarihinde ismi ve telefon numarası, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş olan 3. bir şahıs şirketimiz kalite sorumlusu ile mesai saati başlangıcında telefon görüşmesi yapmış olup, varsa numunenin analiz edilmek için tesliminin istenilmesi üzerine “ulusal medyaya vereceğini söyleyerek” görüşmeyi sonlandırmıştır”

 

BU ÜRÜN 6 AYDIR ÜRETİLMİYOR

“Bahse konu 225 cc Bardak Su üretimi en son Mart 2023 tarihinde üretilmiş olma ihtimali olan bir ürünümüzdür. Yaklaşık 6 aydır bu ürün üretilmemektedir. Bayi ile yapılan görüşmede kendisinin numuneyi istediğini fakat şahısların numuneyi incelemek üzere teslim etmekten imtina ettikleri tarafımıza bildirilmiştir. Yukarıda bahsedilen web sitesinde 4 ayrı yerde farklı ifadelerle suyun içinde bir şey bulunduğundan bahsedilmişse de net olarak ne olduğu haberde belirtilmemiştir. Anlaşılacağı üzere bu tip ambalajlı suların saklama ve muhafaza şartları bilinmekte olup ayrıca etiket üzerinde de gerekli bilgilendirmeler mevcuttur. Serin ve temiz bir ortamda, güneşten koruyarak muhafaza edilmesi gerekli olan suyun gerekli bu koşullarda muhafaza edilmemesi durumunda yeşillenme, koku ve tat bozukluğu oluşabilmektedir”

 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ONAYLI

“Şirketimiz; kaynaktan dolum ünitesine kadar uluslararası sağlık kriterlerini titizlikle

takip etmektedir. Su hattımızla ilgili olarak hem ana hat hem de makineler bazında herhangi bir gıda güvenliği uygunsuzluğu oluşmasını önleyecek tüm tedbirler mevcut ve Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylı olup online izleme sistemleri ile de kesintisiz olarak takip edilmektedir. Şirketimizi arayan ve e-posta yoluyla iletişime geçen şahıslar mesnetsiz iddialarına dayalı herhangi bir ürünü tarafımıza teslim etmekten kaçınmış olup menfaat temini yönündeki beyanlarının kabul edilmemesi üzerine hakikate aykırı şekilde yukarıda ismi geçen web sitesinde şirketimizin itibarını karalayacak şekilde beyanlarda bulunmuşlardır”

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

“Bu tür iddialar ve ürüne dışardan müdahale ile bir şeyler koyup kapağını yapıştırmak

basit bir işlemdir. Numune bize iletilmiş olsa ne olduğunu laboratuvarımızda inceleyip cevaplayacağız denilmesine rağmen farklı maksatla farklı yollara tevessül edilmiştir bu tür art

niyetli girişimler diğer birçok su gazoz meşrubat üretimi yapan firmalara sürekli yapılmaktadır. Halkımızın güvenliği en hassasiyet gösterdiğimiz konu olduğu için gerekli tüm teknolojik denetimlerimiz cihazlarımız en son teknoloji ile mevcuttur. Halkımızın bu tür haberlere itibar etmemesini gönlünü ferah tutmasını rica ederiz. Mesnetsiz iddia ile ilgili maddi ve manevi bütün hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla menfaat temini talebinde bulunan ve talepleri reddedildiği için gerçeğe aykırı bir şekilde, menfi ve düzmece organizasyonlarla haber adı altında, şantaj yapan kişiler aleyhine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrıca suç duyurusunda bulunulmuştur”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X