İSU’DAN GECE BOYU ETKİN MÜCADELE

27 Kasım 2023 12:47
Bölgemizi de içine alan turuncu kodlu uyarı nedeniyle teyakkuz halinde tam kadro sahada olan İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, cumartesi günü ilk saatlerden itibaren şehrimizi etkisi altına alan yoğun yağış ve fırtınanın sebep olduğu olumsuzlukların etkisini azaltmak ve bertaraf etmek için sahada koordineli bir şekilde çalışarak deniz taşması sonucu oluşan su baskınlarına anında müdahale etti.

ANINDA MÜDAHALE

İlimiz genelinde ortalama rüzgâr hızı ortalama 15 km/saat olmak üzere en yüksek rüzgâr hızı Kartepe Güney Batı yönünden 26 km/saat olarak gerçekleşti. Ortalama yağış miktarı ise 9,25 kg/metrekare olmak üzere en yüksek yağış miktarı 20,16 kg/metrekare olarak Gölcük ilçemizde tespit edildi.

SULAR TAHLİYE EDİLDİ

Değirmendere Sahili, İzmit Sekapark Sahili ve Körfez Sahili’nde deniz taşması meydana geldi. Taşkın yaşanan bölgelere motopomplar ve vidanjörler ile anında müdahale eden İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, yükselen deniz suyu seviyesinin de normale dönmesi ile sahilde, deniz suyuna maruz kalan ev ve iş yerlerindeki suların tahliye edilmesi işlemlerini gece ve gündüz devam eden çalışmalar sonucunda büyük oranda tamamladı. Deniz taşması sonucu dalgalar ile birlikte gelen deniz kumu ve yosunların tıkadığı yağmur suyu mazgalları temizlenerek oluşan su birikintilerinin giderlerden boşaltımı sağlandı.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X