EMİNE KAVAKÇI, BU SEFERDE HAKKARİ’YE GİTTİ

17 Aralık 2023 16:39
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde ikamet eden ev hanımı Emine Kavakçı, Doğu ve Güneydoğu illerinde, zor şartlarda eğitim almaya çalışan öğrencilere yaptığı giyecek, yiyecek ve kitap yardımlarıyla, halkın gönlünde taht kurdu, çocukların ‘Melek Anne’si oldu

“İyilik yapmaya hiçbir şey engel değildir” diyerek, gönlünü ve kendini iyilik ve yardımseverlik için adayan,  Çayırova’da ikamet eden ev hanımı Emine Kavakçı, bugüne kadar çok sayıda mağdur ailenin gönlüne dokundu; derdine derman oldu. Emine Kavakçı, Doğu ve Güneydoğu illerinde, zor şartlarda  eğitim almaya çalışan öğrencilere yaptığı giyecek, yiyecek ve kitap yardımlarıyla, halkın gönlünde taht kurdu. Kavakçı, yaptığı yardımlardan dolayı çevresindeki insanlar ve tanıyan herkes tarafından ‘Melek Anne’ diye biliniyor.

BU SENE Kİ DURAK HAKKÂRİ

Her yıl Doğu ve Güneydoğu’da bir ile giderek, bu ilde ki köy okullarını ziyaret eden ve gittiği yerde ki çocuklara, mont, bot, kitap, yiyecek, giyecek götüren ‘Melek Anne’ lakaplı Emine Kavakçı’nın bu yılki durağı, Hakkâri İli Yüksekova İçlesi Keçili Köyü oldu. Köyde ki ilk ve ortaokul öğrencilerine, mont, bot ve kitap götüren Emine Kavakçı, aynı zamanda burada ki çocuklar için yaptırdığı pastayı birlikte kestiler; toplu doğum günü kutlaması gerçekleştirdiler.  

“BİR MONT İLE BAŞLADIM”

Sosyal medyada, doğuda ki bir okulda öğretmenin, ‘Buradaki öğrencilerimiz çok zorluklar altında eğitim alıyor’ mesajı ile harekete geçtiğini belirten Emine Kavakçı, “Benim bu öğretmenin feryadına kulak vermem gerekir’ diye düşündüm. Hemen okul öğretmeni ile irtibata geçtim. Sonra bu okulda okuyan küçük yavrularımıza, ‘bir mont, bir bot’ diye çalışma başlattım. Gönülden bir iyilik yaparsanız, bunun arkası gelir. Gerçekten iyilik bulaşıcıdır” dedi.

KÖY OKULLARINA KİTAP

Doğu ve Güneydoğu’da bulunan birçok köy okuluna kitap desteğinde bulunan Emine Kavakçı, “Durumu yerinde olan herkesin, mağdur insanlara el uzatması gerekir. Doğu ve Güneydoğu’da birçok ile gittim. Birçok okula uğradım. Çok mağdur insanlarımız var. El atmalıyız. Gönüllerini kazanmalıyız. Bugüne kadar çok sayıda köy okuluna, imkânlarımız ölçüsünde kitap desteğinde bulundum, bulunmaya da devam edeceğim” dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X