Gelecek ve Saadet Partisi TBMM'de grup kurma kararı aldı! Grup başkanının kim olacağı belli oldu

06 Temmuz 2023 13:53
Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Meclis'te grup kurma kararı aldı. Gelişmeyi Karamollaoğlu ve Davutoğlu basın mensuplarının karşısına geçerek duyurdu. Öte yandan grup başkanının kim olacağı da belli oldu.

İki parti Meclis’te birleşiyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin bir süredir devam eden TBMM’de ortak grup kurma görüşmeleri sona erdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde açıklama yapması bekleniyor.

SELÇUK ÖZDAĞ GRUP BAŞKANI OLACAK

Gelecek Partisi milletvekillerinin Saadet Partisi'ne geçmesiyle oluşacak grubun grup başkanının Gelecek Partili Selçuk Özdağ olacağı öğrenildi.

MECLİS GRUBU SAADET ÇATISI ALTINDA KURULACAK

10’ar milletvekili bulunan iki partinin ortak grupta bir araya gelmesiyle Meclis içtüzüğüne göre grup kurmak için gerekli sayıya ulaşılıyor. Grup kurulmasıyla birlikte genel kurulda söz hakkının artması, grup toplantıları düzenlemesi, komisyonlara üye verilmesi gibi pek çok hak kazanılıyor.

DEVA DIŞARDA KALDI

Görüşmelerin başlangıç aşamasında yer alan DEVA Partisi, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla kurulacak grupta yer almayacağını açıklamıştı. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X