İlk deprem dört ikincisi 600 binayı yıktı: Elbistan'da vatandaşlar evlerine dönünce felaketi yaşadı

10 Şubat 2023 16:51
7,7 büyüklüğündeki Pazarcık depreminde ağır hasar alan Elbistan’ı asıl 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem vurdu. Yeni Şafak’ın edindiği bilgiye göre, ilk depremde ilçede sadece 4 bina yıkılmıştı. Panikle kendilerini sokağa atan vatandaşlar daha sonra evlerine geri döndü. Ancak 9 saat sonra Elbistan merkezli ikinci büyük depremle tam 600 bina yıkıldı.

Depremin merkez üssü Pazarcık’tan hasarlı çıkan Elbistan’ı, dokuz saat sonra gelen 7,6’lık deprem yıkmış. Özellikle ilçenin en büyük caddesi Hacı Esat Efendi Caddesi’nde depremin boyutu kendini gösteriyor. 9 saat sonra gelen ikinci büyük deprem ilçede kayıpların da asıl nedeni. 7,7’lik ilk depremde ilçede 4 bina yıkılmış. Ardından ikinci depremi yaşayan ilçe adeta yerle bir olmuş. Elbistan’ın caddelerinde yıkımın boyutu kendini belli ediyor. Artçı sarsıntılar ise ilçeyi sarsmaya devam ediyor.

Kurtarma ekiplerini her sokakta en az bir enkaz karşılıyor. Elbistan’ın en büyük caddelerinden Hacı Esat Efendi Caddesi’nde sağlam bir tek bina kalmamış. Kimi binalar tamamen yıkılırken kimi binaların ise bazı katları hasar görmüş. Yerle bir olan binaların çoğu 5-8 katlı. Bazı binalar depremden, bazıları ise üstüne gelen enkazlar nedeniyle yerle bir olmuş. İki bloktan oluşan Sevinç Apartmanı ve dört bloktan oluşan Güneş Sitesi de tuzla buz olan yerlerden. İlçede arama kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Yetkililer ilk depremde ilçede dört binanın yıkıldığını söylüyor. Daha sonra vatandaşlar şehrin girişinde yer alan sanayi bölgesine taşınmış. Vatandaşlar bir süre sonra evlerine dönmüşler. Bu nedenle evlerine giren vatandaşları da ikinci deprem yakalamış. Dün itibarıyla 600 binanın yıkıldığı belirtildi. 2 binin üzerinde çadır kurulmuş. Alanda binin üzerinde profesyonel ekip çalışırken, gönüllülerin sayısı ise net olarak bilinmiyor. Yetkililer dün itibarıyla yeteri kadar iş makinesinin de çalışmalarda yer aldığı bilgisini verdi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X