KARTEPE KULE DERESİ’NDE MENFEZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

15 Eylül 2023 15:46
Kent genelinde birçok noktada altyapı çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Dumlupınar Mahallesi yerleşim alanı içinden geçen Kule Deresi’nin genişletme ve ıslah çalışmaları kapsamında menfez yapımına başladı.

ANİ YAĞIŞLARA KARŞI ÖNLEM
İl genelinde gerçekleştirdiği kaliteli altyapı yatırımlarıyla şehrin her noktasını ilmek ilmek işleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara kesintisiz ve modern altyapı sunmayı amaçlıyor. Küresel ısınma ile birlikte iklim değişikliğinin getirdiği ani ve düzensiz yağışlar, taşkın ve sel riskini de beraberinde getiriyor. Bu kapsamda altyapı yatırımlarını geleceğe dönük planlayan İSU Genel Müdürlüğü; şehrin birçok noktasında dere ıslahı,  yeni yağmur suyu hatları ve diğer yatırımlarıyla olası risklerin önüne geçmeyi hedefliyor.

DERE ISLAH ÇALIŞMASI KALDIĞI YERDEN DEVAM


Kartepe Dumlupınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve İzmit ilçe sınırları boyunca devam eden Kule Deresi’nde devam eden ıslah çalışmaları kapsamında menfez ve yeni altyapı hattı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde devam eden menfez çalışmaları kapsamında; 8 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde toplamda 97 metre uzunluğunda kapalı menfez çalışması gerçekleştirilecek. Hafriyat çalışmalarının sürdüğü alanda ayrıca 173 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı ve 220 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca Kule Deresi üzerinde daha önce yapımına ara verilen ‘u kesit' dere ıslah çalışmalarının kalan 49 metre uzunluğundaki kısmında da çalışma yapılacak.



2023 YILININ SONUNA KADAR TAMAMLANMASI PLANLANIYOR


Bölgede tüm hızıyla devam eden altyapı çalışmalarının 2023 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte derenin düzenli akışı sağlanacak. Olası ani yağışlarda da taşkınların önüne geçilerek insan ve çevre sağlığı için oluşabilecek tehditler giderilmiş olacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X