Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Emeklinin gözü Erdoğan'ın açıklamalarında

20 Kasım 2023 11:29
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılması bekleniyor. Kabine'de İsrail'in Gazze saldırıları ile ilgili atılacak adımlar ile birlikte ekonomide önemli başlıkların ele alınması bekleniyor. Özellikle emekli ikramiyeleri ve maaş zamları ile ilgili konularla yapılması beklenen yeni açıklamalarsa merakla bekleniyor.

Son toplantısını 31 Ekim’de yapan Kabine üyeleri bugün Beştepe’de bir araya gelecek. Kabinede, ekonomideki son gelişmeler ve enflasyonla mücadele kapsamında atılan yeni adımlar değerlendirilecek ve emekli maaşlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar da gözden geçirilecek. Öte yandan 5 bin lira emekli ikramiyesi için milyonları ilgilendiren ek düzenlemenin de Kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. 11-14 Kasım tarihleri arasında 12 milyonu aşkın çalışmayan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Erdoğan, emekli ikramiyesi alamayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) üye vatandaşlar için de ek düzenleme yapılması talimatı vermişti.

Kabinede ayrıca Erdoğan’ın İsrail’in Gazze’ye yönelik kanlı saldırılarının durdurulması amacıyla yürüttüğü diplomatik girişimler de masaya yatırılacak. Erdoğan, dünya liderleriyle görüşmelerinde ve yurt dışı ziyaretlerinde acil ateşkesin sağlanması için çalışmalarını sürdürürken, bu kapsamda atılacak yeni adımlar da görüşülecek. Toplantıda terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili son durum da ele alınacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X